-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 12

Klaipėdos valdžia: administracijos direktore paskirta Judita Simonavičiūtė, vicemerais – Artūras Šulcas ir Vytautas Čepas

Antradienį Klaipėdoje išrinkus septintąjį merą miesto istorijoje – Vytautą Grubliauską – pradėti skirstyti ir aukščiausi postai valdžioje.
J.Simonavičiūtė - naujoji Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė.
J.Simonavičiūtė – naujoji Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Parašais prieš kelias savaites sutvirtinta Klaipėdos koalicija laikėsi savo susitarimo ir į administracijos direktoriaus postą pasiūlė Juditą Simonavičiūtę.

Pasibaigusioje tarybos kadencijoje dirbusi vicemere liberalcentristė patikino, jog niekada nesiveržė į jokius politinius postus, visada įvertindavo galimybes.

„Naujoji miesto taryba nepradeda veikti lygioje vietoje – yra parengtas strateginis planas, kurio turime laikytis, yra koalicinė programa. Neužbaigti struktūriniai pokyčiai Klaipėdos miesto savivaldybėje – juos reikės dar įgyvendinti. Mano pareiga ir bus sustyguoti, kad viskas veiktų sklandžiai“, – teigė J.Simonavičiūtė.

Ji sulaukė klausimų ir kritikos už tai, kad Klaipėdoje vis dar neišrinkti seniūnaičiai. J.Simonavičiūtei iš kitų tarybos narių kliuvo ir už tai, kad neturi sukaupusi didelio populiarumo Klaipėdoje. Ją stoję ginti koalicijos nariai pabrėžė, kad politikei neretai teko priimti nepopuliarius, tačiau reikalingus miestui sprendimus.

J.Simonavičiūtei tapus administracijos direktore į tarybą pateks kitas liberalcentristas – Benediktas Petrauskas.

Klaipėdos vicemerais pasiūlyti liberalas Artūras Šulcas bei socialdemokratas Vytautas Čepas. Dėl pastarojo kandidatūros iškilo politinių nesutarimų – jo nepailaikė kiti Klaipėdos socialdemokratai. Esą V.Čepas veikia be partijos palaikymo. Pats politikas patikino, kad partijos taryba yra įpareigojusi Klaipėdos socialdemokratus veikti kartu su daugumą sudarančiomis partijomis.

Už A.Šulcą balsavo 17 tarybos narių, už V.Čepą – 22. Abu šie kandidatai vicemerų pareigs pradės eiti netrukus, A.Šulcas – nuo balandžio 14 d., V.Čepas – nuo balandžio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius