Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui vadovaus Ramūnas Kaubrys

Kultūros ministerijoje pasibaigė konkursas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo vietai užimti.
Ramūnas Kaubrys tapo naujuoju Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovu.
Ramūnas Kaubrys tapo naujuoju Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovu. / 15min.lt nuotr.

Komisija, detaliai susipažinusi su visų kandidatų 5–erių metų teatro programomis, išklausiusi pačių pretendentų, priėmė sprendimą, kad konkursą laimėjo ir vadovauti šiam teatrui turi Neringos Meno mokyklos direktorius, režisierius Ramūnas Kaubrys. Jis jau turi vadovavimo teatrui patirties. Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui jis vadovavo daugiau nei metus – vėliau šią vietą turėjo užleisti kompozitorei Audronei Žigaitytei–Nekrošienei, kai ši teismo sprendimu, buvo grąžinta į teatrą.

R.Kaubrys kitus kandidatus lenkė didžiuliu skirtumu. Savo programoje jis akcentavo, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras turi tapti daugiafunkcinių pramogų vieta, jo meninė sklaida turi būti aktyviai pristatoma užsienyje. Taip pat pabrėžta, kad ateityje šis teatras turi glaudžiai bendradarbiauti su Klaipėdos universitetu.

Konkurse dalyvavo 3 kandidatai: R.Kaubrys, A.Žigaitytė–Nekrošienė ir teatro profesinės sąjungos atstovė Nijolė Ječėnienė.

Prieš kelias savaites Kultūros ministrą pasiekė viešas laiškas iš teatro profesinės sąjungos, kurioje išdėstytas nepasitikėjimas dabartine vadove A.Žigaityte-Nekrošiene. Kultūros ministerijos atstovė spaudai Vaiva Gogelienė patikino, kad buvo atsižvelgta į visas sąlygas ir visus pareiškimus ministras atidžiai skaito.

Komisijos pirmininkas – Kultūros ministras Arūnas Gelūnas. Komisijoje taip pat buvo viceministras Deividas Staponkus bei kiti Kultūros ministerijos darbuotojai.

Konkurso rezultatai gali būti skundžiami per tris darbo dienas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius