Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 02

Klausimas po tarybos posėdžio Šiauliuose: ar kitą kartą valdantieji vėl pabėgs?

Po posėdžio, kai valdančiąja dauguma save vadinantys Šiaulių tarybos nariai tiesiog ištraukė savo korteles, į aršią diskusiją susikibo socialdemokratas Domas Griškevičius ir liberalas Arūnas Rimkus. Natūralu, juk iš 44 liko nespręstas 41 klausimas. Kodėl valdančioji dauguma bėga iš posėdžio lyg būtų mažuma? Kas nepatinka valdantiesiems?
Domas Griškevičius ir Arūnas Rimkus
Domas Griškevičius ir Arūnas Rimkus / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Priminsime, kad ketvirtadienį Šiaulių tarybos posėdyje po ilgosios pusę valandos trunkančios pertraukos buvo paprašyta dar vienos penkių minučių pertraukos, nes ne visi tarybos nariai susirinkę.

Vėliau, kai visi susirinko, dauguma save vadinanti tarybos dalis paprašė dar vienos pertraukos.

Meras jos nesuteikė. Negavę pertraukos, kaip vėliau paaiškėjo, pabėgimui iš posėdžio, valdantieji tiesiog ištraukė savo korteles – posėdis baigėsi.

Socialdemokratas, buvęs mero pavaduotojas Domas Griškevičius pasiteiravo liberalo Arūno Rimkaus, kodėl valdantieji, posėdyje kvietę visus prisijungti ir susivienyti, dėjo į krūmus.

„Jei esate dauguma, kodėl bėgate lyg mažuma? Balsuokite ir priimkite savo sprendimus. Dabar – 41 klausimas nespręstas“, – priekaištavo politikas.

A.Rimkus atkirto, kad svarbus sprendimas yra priimtas – patvirtintas biudžetas. „Posėdis būtų vaisingesnis, jei meras personalijų klausimus būtų nukėlęs į pabaigą. Mūsų dauguma trapi. Galėjome balsuoti dėl direktoriaus, tačiau kitu balsavimu jūs būtumėte nušalinę Giedrę. Negalime rizikuoti“, – atsakė A.Rimkus, turėdamas omenyje šiuo metu administracijai laikinai vadovaujančią liberalę Giedrę Mendozą Herrerą.

Personalijos – tai kandidatai į miesto mero pavaduotojo ir administracijos direktoriaus postus. A.Rimkus patikino, kad valdantiesiems mero teikiami „darbietė“ Danguolė Martinkienė ir teisininkas Arnas Ilgauskas – netinka.

A.Rimkus patikino, kad valdantiesiems mero teikiami „darbietė“ Danguolė Martinkienė ir teisininkas Arnas Ilgauskas – netinka.

Liberalas pabrėžė – meras žino, jog šių kandidatų dabartinė valdančioji koalicija nepalaikys, tačiau vis tiek juos teikia.

D.Griškevičius tuomet paklausė, kas tiktų į vicemerus iš tarybos narių?

A.Rimkus patikino, kad iš esmės tiktų visi, išskyrus D.Martinkienę ir D.Griškevičių.

Administracijai vadovauti, anot jo, valdantiesiems tiktų Andrius Mazuronis, europarlamentaro Valentino Mazuronio sūnus.

„Tai ar man kitą kartą ateiti į posėdį, ar jūs vėl pabėgsite? Aš norėčiau planuoti savo laiką, kuris man brangus“, – kandžiai klausė D.Griškevičius.

„Į posėdį jūs galite ateiti, tačiau personalijų klausimų nelieskite. Jei meras būtų protingas, jis šiuos klausimus nukeltų į galą“, – tiesiai šviesiai atkirto liberalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius