Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 14

Kleboniškio griūtis gali pasikartoti Mažeikiuose

Tiltas per Varduvą, esantis Mažeikių savivaldybės teritorijoje, 219 kelio Bugeniai–Pikeliai 6-ajame kilometre, yra prastos būklės, tad čia bet kurią akimirką gali pasikartoti Kleboniškio tilto nelaimė Kaune, tik šį kartą su dar rimtesnėmis pasekmėmis, teigia Mažeikių savivaldybės atstovai.
Tiltas per Varduvą.
Tiltas per Varduvą

Pranešime spaudai teigiama, kad tiltu per Varduvą eina pagrindinis kelias į bendrovę „Mažeikių nafta“. Šiuo tiltu pravažiuoja daugybė sunkiasvorių cisternų su nafta ir jos produktais. Jei šis tiltas įgriūtų ar dėl kitų priežasčių juo nebebūtų galima važiuoti, gali nutikti ir taip, jog visa Lietuva liktų be automobilių degalų, o pati „Mažeikių nafta“ – be rezervinio išvažiavimo.

Alternatyvus kelias – tik geležinkeliu. Pagal techninius normatyvus cisternos negali važiuoti tam nepritaikytais keliais. 

„Jei sunkiasvorės cisternos su nafta važiuotų žvyrkeliu, jis siaubingai dulkėtų. Dėl to kentėtų šalia gyvenantys žmonės, o eismas juo taptų visiškai nesaugus“, – teigė Mažeikių savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa.

Mažeikių savivaldybei užsakius buvo atlikta studija dėl naujo aplinkkelio į „Mažeikių naftą“ statybos galimybių. Nutiestas aplinkkelis užtikrintų, kad net įvykus tilto avarijai ar uždarius jį remontuoti,  norint patekti į naftos perdirbimo bendrovę nebūtų kliūčių. Toks aplinkkelis taip pat nukreiptų cisternų srautą nuo Mažeikių miesto.

Transporto ir kelių tyrimo institutas jau yra atlikęs išsamią minėto tilto techninės būklės apžiūrą. Buvo konstatuota, kad tiltas per Varduvą, pastatytas dar 1981 metais, yra smarkiai pasenęs ir visiškai neatitinka dabartinių apkrovų.

„Atlikę apžiūrą ekspertai nustatė, jog tilto konstrukcijose yra labai daug defektų, jam būtinai reikia kapitalinio remonto“, – sakė A.Žiulpa. Ir „Mažeikių naftos“, ir Mažeikių savivaldybės atstovai teigia, kad tiltą būtina remontuoti nedelsiant.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius