-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 20

Klevų sulos kaina – beveik kaip mineralinio vandens

Jau tikras pavasaris – naujajame Klaipėdos turguje jau dvi savaites prekiaujama klevų sula. Vienas litras šio gėrimo kainuoja vos vieną eurą. Tikimasi, kad ateinantį šeštadienį jos bus ir Senajame turguje.
Sula
Sula / Fotolia nuotr.

Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus sako, kad visame turguje klevų sula prekiauja tik du žmonės. Litrą šios sulos galima nusipirkti už vieną erą. Kai kuris mineralinis vanduo kainuoja daugiau.

„Klevų sula – gyvas medžio kraujas. Ji labai gerai valo organizmą. Nuo senų senovės žmonės gėrė sulą, ją raugdavo. Labai daug jos mūsų turguje neišperkama, eilė nestovi, žmonės gal nelabai žino, gal bijo. Bet tie, kurie paragauja, perka. Klevų sula yra šiek tiek saldesnė nei beržų. Pastarosios šiemet turguje dar nemačiau“, – sakė V. Mickus.

Pasak jo, šiemet turguje yra tik du prekiautojai klevų sula. Dideliais kiekiais ji niekada nebuvo pardavinėjama.

„Tai didelis darbas. Reikia pragręžti medį, įdėti latakėlį, surinkti sulą, supilstyti. Pastovėjusi dvi tris dienas, sugenda – ji labai jautri“ – aiškino turgaus direktoriaus pavaduotojas.

Shutterstock nuotr./Beržų sula
Shutterstock nuotr./Beržų sula

O Senajame turguje vadybininkas Ruslanas Kutovoj sakė, kad šiuo metu klevų sulos nėra. Bet praėjusį šeštadienį viena moteris, po tentais prekiaujanti spanguolėmis, jos turėjo supilsčiusi į gražius buteliukus. Ji ir ankstesniais metais turėdavo klevų sulos. Turgaus darbuotojai negalėjo garantuoti, kad ateinantį šeštadienį kas nors ja prekiaus, bet tokia tikimybė yra. „Parašykite, kad tikrai bus sulos, tada žmonės ateis pas mus“, – juokavo Senojo turgaus darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius