-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 13

Kliba Plungės mero Audriaus Klišonio kėdė – kaltinamas priesaikos sulaužymu

Plungės politinėje padangėje – neramumai. Įsibėgėjo mero apkaltos procesas. Neeilinio tarybos posėdžio metu rajono tarybos nariai po balsavimo nusprendė kreiptis į Vyriausiąjį administracinį teismą, kad šis išaiškintų, ar rajonui vadovaujantis tiesiogiai išrinktas meras Audrius Klišonis nesulaužė priesaikos.
Audrius Klišonis
Audrius Klišonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liberalų sąjūdžio narys, buvęs sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis nuo pat kadencijos pradžios dirbo be valdančiųjų daugumos palaikymo. Politines aistras įsiūbavo istorija socialiniuose tinkluose.

Plungės sporto ir reakcijos centro direktoriaus, taip pat liberalo Alvydo Viršilo neetiški pasisakymai sukėlė aistras, nuspręsta jo atžvilgiu pradėti tarnybinį patikrinimą.

Meras A.Klišonis susilaukė kaltinimų, kad jo sudaryta komisija A.Viršilo elgesiui tirti buvo fiktyvi, dokumentai buvo klastojami. Kai vienas tarybos narys gruodį paprašė pateikti komisijos, tyrusios A.Viršilo pasisakymus, ataskaitas, meras informavo apie dar spalį priimtas išvadas. Tačiau šios sukėlė abejones, kad komisija net neveikė, o išvados pateiktos tik po pasikalbėjimo su partiečiu. Užkliuvo, kad raštai apie komisijos išvadas į dokumentų valdymo sistemą buvo įkelti tik gruodį, o data galėjo būti pataisyta į spalio 14-ąją. A.Klišonis buvo apkaltintas melu.

Tad buvo sudaryta dar viena komisija, tyrusį atvejį, ir teiktas siūlymas kreiptis į Vyriausiąjį administracinį teismą, ar A.Klišonis galėjo pažeisti priesaiką.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Plungės rajono savivaldybė
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Plungės rajono savivaldybė

Ketvirtadienį neeilinio tarybos posėdžio metu liejosi aistros. Pasigirdo kaltinimų, kad komisija, tyrusi mero elgesį, vadovavosi savo subjektyvia nuomone.

Pats Plungės meras neslėpė nuostabos, kad komisija dirbo slapta. Anot jo, buvo tarsi „komisija komisijoje“, kurioje, be tarybos narių, veikė ir administracijos vadovas.

„Patys teikia ir patys nagrinėja: prokurorai ir tiesėjai viename“, – posėdžio metu komentavo meras.

Komisijai vadovavusi tarybos narė, visuomeninio komiteto „Vieninga Plungė“ atstovė Vida Bondauskienė teigė, kad dirbta skaidriai, be to, nė vienas komisijos narys nesiekė būti teisėju.

Dauguma tarybos narių pritarė komisijos sprendimui kreiptis į teismą, kad šis išaiškintų, ar meras sulaužė priesaiką.

Nestabili politinė situacija ir gretimuose rajonuose: Kretingoje ir Klaipėdos rajone, kur merai taip pat yra likę be valdančiųjų paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius