-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28

Vidas Rachlevičius: ko neteko Lietuva dėl Seimo vadovės Loretos Graužinienės smalsumo?

„Eversus“ redaktorius Vidas Rachlevičius mano, kad Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė neturėtų kištis ten, kur nieko nenusimano. „L.Graužinienė net nežino, kokios derybos vyksta tarp Ukrainos ir Europos Sąjungos“, – tikino pašnekovas laidoje „Atviras pokalbis“.
Vidas Rachlevičius
Vidas Rachlevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

V.Rachlevičiaus nuomone, Seimo pirmininkė nėra užsienio politikos vykdytoja. Tam tikrai atvejais ji dalyvauja užsienio politikoje, bet, pašnekovo teigimu, užsienio politika yra vykdomosios valdžios prerogatyva – t.y. prezidentės, premjero, Užsienio reikalų ministerijos.

„Antra, Ukrainos atvejis nėra Lietuvos ar L. Graužinienės „noriu nenoriu“, „patinka nepatinka“ atvejis. Lietuva pirmininkauja Europos Sąjungai, tad kova dėl Ukrainos vyksta Europos Sąjungos kontekste, į kurią yra įsijungusios aukščiausios Europos Sąjungos institucijos“, – teigė pašnekovas.

„Eversus“ redaktorius tikino, kad sunku įsivaizduoti, kad nuvažiuoja antras valstybėje asmuo ir svečioje šalyje su juo niekas nesusitinka.

Sunku įsivaizduoti, kad nuvažiuoja antras valstybėje asmuo ir svečioje šalyje su juo niekas nesusitinka.

„Tai rodo požiūrį į mūsų šalį ir į tokį vizitą“, – teigė pašnekovas.

„L.Graužinienė net nežino, kokios derybos vyksta tarp Ukrainos ir ES. Ji  net nepasitarė su Užsienio reikalų ministerija, nepasitarusi su niekuo, nusprendė, kad ji viską išmano ir nuvažiavo. Aš manau, kad ji padarė didžiulę žalą tiek Lietuvos prestižui, tiek Lietuvos diplomatijos prestižui“, – savo nuomonę dėstė V.Rachlevičius.

Pašnekovo teigimu, L.Graužinienė dalyvavo tik mitinge. Tai, jo manymu, tikrai pagadino ES ir Ukrainos derybas. V.Rachlevičius patikino, kad mitingas buvo ne tiek už Europą, bet už tai, kad paleistų J.Tymošenko. Vadinasi,  pirmininkaujančios ES šalies parlamento vadovė atvirai dalyvavo opozicijos mitinge.

„Tai ar ji pagerino situaciją dėl Ukrainos? Aišku, kad pablogino“, – užtikrino V. Rachlevičius.

Pašnekovas sutinka su nuomone, kad Seimo pirmininkė yra savarankiškas politikas, bet patikino, kad nereikia pamiršti, kad ji dirba bendroje politinėje sistemoje.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais 9.10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius