-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 19

Koalicija žada atlaikyti interpeliaciją G.Steponavičiui

Pirmadienį susitikę koalicijos partneriai sutarė, jog švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius turi likti poste, ir žada atlaikyti opozicijos iškeltą interpeliaciją ministrui.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rytoj svarbus klausimas yra interpeliacija švietimo ir mokslo ministrui. Mes nepritariame tai interpeliacijai, tuo labiau, kad tos formuluotės, kurios yra parašytos, yra grynai opozicijos formuluotės, neatitinkančios tikrovės“, – sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Laikome tai ne interpeliacija ministrui, o bandymu „interpeliuoti“ visą reformą, – sakė A.Kubilius.Premjeras Andrius Kubilius jai antrino, jog ministro įgyvendinta aukštojo mokslo reforma „eina labai giliai“, ir nors neišvengta klaidų bei problemų, ministras ir Vyriausybė jas yra pasiryžę taisyti.

„Bent jau mes, vadovai, labai aiškiai suvokiame, kad nepritarsime interpeliacijai, nes laikome tai ne interpeliacija ministrui, o bandymu „interpeliuoti“ visą reformą, – kalbėjo premjeras. – Koalicija yra įsitikinusi, kad ministras labai tinkamai yra parengęs atsakymus į opozicijos parengtus klausimus. Kai kurie jų yra argumentuoti ir reikalauja aiškių atsakymų, ir ministras tuos atsakymus pateikė.“

A.Kubilius užsiminė, jog koalicija „artimiausiu metu“ paruoš aukštojo mokslo reformos „pažangos ir iškylančių problemų vertinimą“, kuriais remiantis ji bus taisoma.

Interpeliacija G.Steponavičiui bus svarstoma antradienio Seimo posėdyje. Išklausius ministro atsakymus, turėtų būti sudaryta redakcinė komisija, kuri parengs išvadą. „Aš nematau priežasčių, kodėl išvada turėtų būti nepalanki ministro atsakymams“ , – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius