-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 09

Koalicijos kol kas nedėliojantis Saulius Skvernelis: „Dabar svarbiausia tapti Seimo nariu“

Politikos naujokas, buvęs vidaus reikalų ministras ir policijos vadovas Saulius Skvernelis prognozuoti būsimosios valdžios dėlionės nelinkęs. Balsuoti šalia Vilniaus esančioje Platiniškių apylinkėje jis atėjo su dukra Egle.
Saulius Skvernelis balsavo Seimo rinkimuose
Saulius Skvernelis balsavo Seimo rinkimuose / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Skvernelis per itin trumpą laiką tapo vienu populiariausių politikų. Būdamas nepartinis jis prisijungė prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir užėmė pirmąją poziciją šios partijos kandidatų į Seimą sąraše.

VIDEO: S.Skvernelis: „Tikiuosi gerų rezultatų bet kokiu atveju“

Balsavimo apylinkėje politikas teigė, kad tikisi gerų rezultatų, tačiau prognozuoti rezultatų nesiryžo. „Aš tikiuosi gerų rezultatų bet kokiu atveju. Manau, žmonės apsispręs, ateis, išreikš valią ir naktį ar paryčiais matysime“, – sakė S.Skvernelis.

Kokias pareigas galėtų ateityje užimti, S.Skvernelis nesileido svarstyti: „Seimo nario pareigas. Čia yra Seimo rinkimai, todėl kalbėkime apie tai, kas dabar yra svarbiausia – tapti Seimo nariu.“

Galimų valdančiosios koalicijos partnerių jis irgi neįvardijo, esą kalbama su visais, bet detaliau esą bus galima kalbėti po pirmojo rinkimų turo, tačiau, S.Skvernelio teigimu, LVŽS yra „centrinė politinė jėga“.

Į balsavimo apylinkę jis teigė atėjęs tik su vyresniąja dukra Egle, kadangi oras lauke – itin prastas, todėl žmona ateis balsuoti vėliau, nes liko su kūdikiu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis balsavo Seimo rinkimuose
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis balsavo Seimo rinkimuose

Valstiečių ir žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis neslepia ambicijų formuoti valdančiąją daugumą. Palankios šiai partijai ir pastarųjų kelių mėnesių sociologinės apklausos, pagal kurias būtent LVŽS, Socialdemokratų partija ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra populiariausi.

Taip pat 5 proc. rinkėjų balsų turėtų surinkti Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei krizę išgyvenantis Liberalų sąjūdis. Prognozuojama, kad 7 proc. balsų gaus Kristupo Krivicko ir Naglio Puteikio koalicija, į Seimą žengs ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga, nors apklausos jiems ir nėra palankios.

Seimo rinkimuose iš viso varžosi 14 politinių jėgų, 12 partijų dalyvauja savarankiškai, keturios sudarė dvi koalicijas. Tam, kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai prireiks 7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius