-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 17

Koalicijos partneriai neskuba smerkti ar atstatydinti A.Valinsko

Valdančiai koalicijai priklausančių partijų atstovai neskuba vertinti spaudoje pasirodžiusios informacijos apie Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderio, Seimo pirmininko Arūno Valinsko galimus ryšius su nusikalstama Kauno Daktarų grupuote.
A.Valinskas paskubėjo išplatinti paneigimą, internetu pradėjus platinti jį neva kompromituojančias nuotraukas.
A.Valinskas paskubėjo išplatinti paneigimą, internetu pradėjus platinti jį neva kompromituojančias nuotraukas.
Temos: 1 Koalicija

Liberalų sąjūdžio lyderis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pirmadienį sakė BNS kol kas nenorintis komentuoti šios situacijos, kadangi pasirodžius minėtai informacijai nebuvo Lietuvoje ir apie tai sužinojo tik iš spaudos. Tačiau pažadėjo grįžęs aiškintis.

„Jei jie (ryšiai su „Daktarais“ – BNS) yra, (vertinu – BNS) labai neigiamai, jei nėra – teigiamai. Iš tikrųjų grįžęs aiškinsiuosi ir detaliau susipažinsiu su situacija, kad galėčiau atsakyti“, – teigė E.Masiulis.

Kitos valdančios partijos – Liberalų ir centro sąjungos – frakcijos seniūnas Seime Artūras Zuokas savo ruožtu teigė, kad A.Valinskas turėtų pasiaiškinti koalicijos partneriams dėl šios situacijos, be to, ja turėtų susidomėti teisėsauga.

„Seimo pirmininkas bent jau koalicijos partneriams turėtų aiškiai tą mestą įtarimą išsklaidyti, o pirmiausia, manau, tai yra teisėsaugos institucijų atsakomybė. Jei faktus, paminėtus straipsnyje, pateikia ir pareigūnas, šiuo atveju – Seimo Operatyvinės veiklos komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas – juos turėtų tikrai įvertinti“, – kalbėjo A.Zuokas.

Libcentristo nuomone, toks mestas šešėlis nėra „korektiškas.“ „Ypač žinant, kad bent jau anksčiau konservatorių lyderiai pabrėždavo vadinamąjį moralinį aspektą arba atsakomybę nelaukiant oficialių vertinimų ir tyrimų“, – pabrėžė jis. A.Zuoko teigimu, ši situacija jam kaip piliečiui neatrodo „graži“, tačiau spręsti vien iš nuotraukų esą negalima.

„Tų nuotraukų irgi kartais negali sureikšminti, nes būna įvairių renginių visuomeninių, kai kartais – ir aš pats esu patyręs – prieina žmonės, prašo nusifotografuoti. Kartais nežinai, su kuo fotografuojiesi arba kam duodi autografą minioje. Tos nuotraukos kartais gali būti ir atsitiktinumo dalykas, nors pagal minėtą straipsnį lyg taip neatrodo“, – kalbėjo jis.

Premjeras Andrius Kubilius, komentuodamas Seimo pirmininko A.Valinsko galimus ryšius su nusikalstama Kauno Daktarų grupuote, pirmadienį neatmetė galimybės, kad A.Valinskas galėtų netekti posto, jei šie ryšiai būtų „aiškiai įrodyti“. Iš paties Seimo pirmininko A.Kubilius teigė girdėjęs tik šių ryšių paneigimą.

Penktadienį „Lietuvos rytas“ pranešė, kad „prisikėlėlių“ lyderis bendrauja su Kauno Daktarų gaujos nariu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha. A.Valinskas esą net tarpininkavo R.Michalskiui, kad šis gautų informacijos apie teisėsaugos atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl Daktarų veiklos.

R.Michalskis šią vasarą dalyvavo TPP sąskrydyje. Jo žmona Rasa Lebedevienė yra viena aktyviausių partijos Kauno rajono skyriaus narių, šios sesuo Rūta Pusvaškienė – skyriaus pirmininkė.

Artimi R.Michalskio šeimos bičiuliai Linas Krapavickas ir Justinas Masalskis vadovauja partijos Prienų ir Palangos skyriams.

Reaguodamas į publikaciją opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ Seimo frakcija kreipėsi į valdančiosios koalicijos ir Vyriausybės vadovą A.Kubilių, reikalaudama nedelsiant iš Seimo pirmininko posto atstatydinti A.Valinską.

Praėjusią savaitę internete pasirodė fotografijų, kuriose šalia parlamento vadovo stovi šiuo metu nuo teisėsaugos besislapstančio gaujos lyderio Henriko Daktaro žmonos Ramutės sesuo.  Pats A.Valinskas pareiškė griežtai neigiąs žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie jo ryšius su „Daktarais.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius