-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

Seimo pavasario sesija prasidėjo kuriozais ir smagiomis akimirkomis

Pirmasis Seimo pavasario sesijos posėdis trečiadienį neapsėjo be smagių ir kurioziškų akimirkų. Sveikindama gimtadienius atšventusius parlamentarus Seimo pirmininkė Irena Degutienė „pamiršo“ valdančiosios koalicijos narį Žilviną Šilgalį, o Česlovas Juršėnas paaiškino, kodėl yra kairiosios pakraipos politikas.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas / „Scanpix“ nuotr.

Sveikindama tarp sesijų gimtadienius šventusius Seimo narius I.Degutienė paminėjo socialdemokratę Ireną Šiaulienė ir neseniai iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos į Krikščionių partijos frakciją perbėgusį Joną Ramoną. Ne pirmą kadenciją frakcijas nuolat keičiančiam politikui I.Degutienė palinkėjo: „Jonai, atrask vienąkart stabilumą“. 

Tuo tarpu valdančios koalicijos narys liberalcentristas Žilvinas Šilgalis su praėjusiu gimtadieniu pasveikintas tik posėdžiui įsibėgėjus. Tai padarė opozicijos atstovas, „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis. I.Degutienė netrukus paaiškino, jog sudarinėdami gimtadienininkų sąrašą suklydo sekretoriato darbuotojai. Tačiau klaida buvo skubiai ištaisyta ir dar iki V.Mazuronio pastabos buvo gauta gėlių puokštė ir Ž.Šilgaliui, neseniai pareiškusiam, kad svarsto apie perėjimą į opoziciją. „Šiek tiek pavėluotai, bet sveikinam,“ – sakė I.Degutienė.

Pasveikino parlamento rekordininką

Iš vienos pusės remia socialdemokratai, iš kitos - kritiškai remia dešinieji. Kadangi pastarųjų daugiau, todėl esu pakrypęs į kairę.I.Degutienė trečiadienį taip pat pasveikino socialdemokratą Česlovą Juršėną, kuris buvo pripažintas rekordininku, mat jis parlamentaru buvo išrinktas šešis kartus iš eilės, o Seime nepertraukiamai dirba nuo 1990 metų kovo. Tai vienintelis toks parlamentaras Lietuvos respublikos Seimų istorijoje.

„Kartais esate vadinamas gudriu lapinu. Tai yra komplimentas“, – sveikindama politikos veteraną iš amžinų priešų stovyklos sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė.

Č.Juršėnas neliko skolingas. „Laikausi gerai, nes esu remiamas iš dviejų pusių: iš vienos pusės remia kolegos socialdemokratai, iš kitos pusės kritiškai remia dešinieji. Kadangi pastarųjų daugiau, jie labiau remia, todėl esu pakrypęs į kairę,“ – pajuokavo socialdemokratas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius