-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 10 23

Kodėl D.Kedys litus keitė į dolerius?

Prokurorai ir toliau tvirtina, kad Drąsius Kedys gali slėptis artimame užsienyje. Viena labiausiai tikėtinų vietų – Kaliningradas, tačiau bylą tiriantys pareigūnai apie tai kalba nenoriai.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.
Temos: 2 Litas Pedofilija

Dienraštis „Vilniaus diena“ rašo, kad, kai kurių šaltinių teigimu, D.Kedys dar spalio pradžioje išsigrynino didelę sumą litų ir keitė juos į JAV dolerius. Būtent ši valiuta populiariausia vykstant į Rusijos Federaciją.

Liudininkai kalba, kad D.Kedys prieš įvykius Kaune galėjo į JAV dolerius išsikeisti šimtus tūkstančių litų, prokurorai nelinkę komentuoti. Tačiau šios informacijos jie nepuolė neigti.

Į klausimą, ar iš šių D.Kedžio veiksmų galima būtų spėti, kad jis slapstosi Kaliningrado srityje, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius atsakė negalintis nei paneigti, nei patvirtini.

„Apie D.Kedžio piniginių lėšų judėjimą niekas jums negalės patvirtinti. Aš negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Tai yra neviešinama, tačiau, be abejo, visa tai aiškinamasi“, – mįslingai kalbėjo prokuroras.

D.Kedžio mama Laimutė Kedienė tikino, kad pastaruoju metu sūnus neturėjo pinigų.

„Ką jūs, jis kapeikos neturėjo. Toms kasetėms jis 10 tūkst. iš draugo pasiskolino. Tegul patikrina. Tačiau mes juk žinojome, kad jis jokių pinigų neturėjo. Vyro sesuo net žadėjo jam atiduoti sutaupytus pinigus. Kad jis galėjo iš sąskaitos nusiimti šimtus tūkstančių, aš juk būčiau žinojusi“, – vakar sakė L.Kedienė.

Buvusi draugė – sukrėsta

Dienraščiui pavyko pasikalbėti su D.Kedžiu dvejus metus gyvenusia Vilma T. Moteris prisipažino, kad metus, praleistus su D.Kedžiu, vadina vienais laimingiausių.

27-erių moteris teigė, jog po įvykių nemiegojo savaitę. Tačiau kilus žmogžudystės skandalui, moteris, skaitydama pasklidusią informaciją, tikino sužinojusi apie D.Kedį jai anksčiau negirdėtų dalykų.

„Mane nustebino informacija, kad jis gali būti susijęs su vogtų automobilių verslu. Esu nustebusi. Ir po manęs jis turėjo moterų. Kol aš su juo gyvenau, jokių įtartinų bičiulių, automobilių tamsintais langais nebuvo“, – tikino moteris.

Vilma nusistebėjo, esą D.Kedys pastaruoju metu neturėjo pinigų.

„Aš nelindau į jo piniginę, niekada jo neklausiau, kiek jis turi. Mus siejo ne tie dalykai. Tačiau mačiau, kad jis sau leido viską. Ar jis turi lėšų, buvo matyti iš to, kaip rengiasi, ką sau leidžia, kokiais kvepalais kvėpinasi. Ir valgydavo jis ne bet ką“, – pasakojo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius