-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 29

Kokia ateitis laukia Klaipėdos vasaros terasos?

Klaipėdoje toliau verda aistros dėl vasaros estrados likimo. Uostamiesčio kultūrinę bendruomenę papiktino vienas iš keturių galimybių studijos variantų – sulyginti su žeme žiūrovams skirtą estrados dalį. Valdininkai teigia, kad kol kas šios kultūrinės erdvės likimas dar neaiškus ir žada apleistą vasaros estradą suremontuoti birželį vyksiančiai dainų šventei.
Klaipėdos vasaros estrada
Klaipėdos vasaros estrada – aplūžusi ir bauginanti / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Klaipėdos vasaros estradoje vykstančios įvairios dainų šventės, į kurias suvažiuoja tūkstančiai dainininkų ir šokėjų iš visos šalies, sukviečia minias žiūrovų. Ir taip – jau ne vieną dešimtmetį. Tačiau prieš metus savivaldybės kultūros skyriaus užsakymu atlikta galimybių studija sudrumstė chorų bendruomenės ramybę. Viename iš variantų, kurį renkasi miesto tarybos kolegija, siūloma nugriauti žiūrovams skirtą estrados dalį, o jos vietoje įrengti grupinių užsiėmimų aikšteles ar teniso kortus, mat estradoje vyksta per mažai renginių, o jos būklė – avarinė.

„Mes turime žiūrėti į perspektyvą ir galvoti, kaip padidinti šitos erdvės funkcionalumą. Kad šita erdvė tarnautų ne tik dainų šventėms, bet ir kitų kultūros renginių (sporto, sveikatinimo) organizavimui“, – sakė Klaipėdos savivaldybės kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Tuo metu chorų bendrijos „Aukuras“ pirmininkas Algirdas Šumskis teigia, kad bendrija neprieštarauja idėjai estradą padaryti multifunkcionalesne, bet prieštarauja minčiai nugriauti tą pastato dalį, kuri skirta žiūrovams: „Jei tai bus padaryta, tai pakeistų vasaros estrados koncertų funkcija – ji neatitiks dainų šventės būtinų reikalavimų.“

Pasak A.Šumskio, prieš tris dešimtmečius Klaipėdos vasaros estrada pastatyta kaip amfiteatras. Toks statinys – vienintelis Lietuvoje. 

„Kaip žinia Baltijos šalių dainų šventės, kaip nematerialinis paveldas yra įtrauktas į UNESCO saugomų objektų paveldo sąrašą ir naikinant šitą estradą bus pakenkta, bus pažeista viena, tikriausiai esminių, sudedamųjų mūsų kultūros dalių“, – teigė Nina Puteikienė, Klaipėdos savivaldybės tarybos narė.

Chorų bendrijai pavyko sutarti, kad iki 2018-ųjų valstybės šimtmečio progai skirtos Dainų šventės, Klaipėdos vasaros estrada nebūtų griaunama. Be to, valdininkai žada apleistą žiūrovų dalį kiek paremontuoti, kad šią vasarą joje galėtų vykti dainų šventė. Tačiau kas bus ateityje – neaišku. Žadama, kad vasaros estrados likimą spręs ne tik architektai, bus tariamasi ir su chorų bendruomene bei siekiama rasti visiems tinkamą sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius