Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Kokią įtaką darbinantis daro amžius?

Šiuo metu darbo ieško ir darbo trūksta įvairaus amžiaus žmonėms. O kuriems įsidarbinti lengviau – jauniems ar vyresniems? Darbo paieškos portalas CVbankas.lt paklausė vartotojų nuomonės, kokios įtakos darbinantis turi amžius.
Darbuotojas
Darbuotojas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Darbas

Darbdaviai renkasi jaunesnius darbuotojus

Dalis darbo paieškos portalo CVbankas.lt apklausoje dalyvavusių asmenų mano, kad dažnai darbdaviai renkasi darbuotoją pagal amžių: jaunesni turi daugiau galimybių būti įdarbinti. Teigiama, kad jauni darbuotojai gali dažniau konkuruoti su tos pačios specialybės vyresniais darbuotojais, nes yra energingesni, veržlesni, ne tokie konservatyvūs kaip vyresni darbuotojai. Jie lankstesni, labiau pripažįstantys naujoves, todėl laikomi naudingesniais įmonei.

Geriau vyresni darbuotojai

Kita dalis apklausoje dalyvavusių respondentų teigia, kad jauni ir brandaus amžiaus darbuotojai turi mažiau perspektyvų. Geriausi vidutinio amžiaus darbuotojai – nei labai jauni, nei pensinio amžiaus. Tokio amžiaus darbuotojai yra labiau patyrę, turi daugiau žinių, patirties, todėl gali eiti aukštesnes pareigas, dirbti atsakingesnį darbą ir gauti didesnį atlyginimą.

Jaunus žmones norima priimti ne visada

Dar viena dalis apklausos dalyvių mano, jog darbdaviai ypač vengia priimti jaunus darbuotojus, nes šie neturi patirties. Piktinamasi, kad jaunas, ką tik išsilavinimą įgijęs asmuo negali turėti darbo patirties, o ji – vienas iš pagrindinių reikalavimų. Respondentai teigia, jog tokiais atvejais nekreipiamas dėmesys į tai, kad jauni darbuotojai greičiau pripranta prie naujovių, adaptuojasi ir greitai mokosi.

Likusieji respondentai mano, kad žmogus yra darbingas nepriklausomai nuo amžiaus, bet daug kas priklauso nuo veiklos srities. Tačiau manytina, kad įdarbinant reikėtų vertinti ne kandidato amžių, o išsilavinimą, patirtį, profesionalumą, atsidavimą darbui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius