-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Kokie orai laukia savaitgalį

Šį savaitgalį Baltijos šalių gyventojai turėtų pajusti silpną, bet žvarbų artėjančios žiemos alsavimą.
Vėjuota spalio pradžia
Vėjuota spalio pradžia / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą vilniečius nustebino iš dangaus pabirę ledukai. Tačiau tai nėra didžiausias siurprizas. Nes, pavyzdžiui, Estijoje, pasnigo jau rugsėjo 29 d. Taip pat planuojama, kad šlapiu sniegu dangus Estijos gyventojus „nustebins“ ir šeštadienio naktį. Temperatūra svyruos nuo –1 iki +4 laipsnių.

15min.lt jau rašė, kad sekmadienį Piarnu (Estija) laukiama pūgos. Tuo tarpu piečiau, Latvijoje savaitgalį oro temperatūra nenukris žemiau 8 laipsnių, taigi sniego tikimybė maža.

Lietuvoje – analogiška situacija. Iš dangaus savaitgalį kris lietaus, o ne sniego lašai. Tačiau Lietuvos hidrometeorologijos centro sinoptikai neatmetė galimybės kad arčiau jūros, vakariniuose rajonuose, galima ir šlabdriba.

 „Šeštadienis – šaltas, naktį pragiedrės, ypač šiauriniuose ir Vidurio Lietuvos rajonuose. Ir daugelyje šalies rajonų numatomos šalnos. Oro temperatūra kai kur gali pažemėti iki 0 arba -1 laipsnio. Prie jūros naktį bus apie 5–7 laipsnius šilumos. Pajūryje gal kai kur nežymiai dar padulksnos“, – sakė sinoptikė Alva Nagelytė Lietuvos radijui.  

Dieną, sinoptikės teigimu, vakariniame šalies pakraštyje nuo pietų gali pradėti lyti. Kitoje Lietuvos dalyje lietaus tikimybė nebus didelė. Diena vėsi, temperatūra kils iki 10 laipsnių šilumos.

Sekmadienis – lietingas ir labai vėjuotas. „Nakties temperatūra nuo 5 pajūryje iki 10 laipsnių šilumos, o dieną – iki 12–13 laipsnių šilumos“, – prognozavo A. Nagelytė.  

Detalesnę orų prognozę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius