Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 13

Kol valdžia svarstė, ką daryti, iniciatyvūs anykštėnai nemokamai nuprausė vandalų išterliotą Puntuką

Kol Anykščių valdžia ir regioninio parko direkcija suko galvas, kaip nuvalyti prieš keletą mėnesių vandalų ištepliotą Puntuką, juos aplenkė iniciatyvūs anykštėnai. Kas nuvalė vandalų terliones, nugremžė gausias kerpes ir nuplovė gamtos paminklą ir neprašė už darbą nė cento, prieš susitikdami su korespondentais rajono vadovai dar nežinojo, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.
Puntuko akmuo
Puntuko akmuo / Jmnil/wikimedia.org nuotr.

„Valdžia, kad ir kaip ten besistengtų, turi laikytis tam tikrų procedūrų, derinimų ir panašiai. O aš kai sužinojau, kad tie žmonės darė ne bet kaip, neužsiėmė saviveikla, bet suderino su Kultūros vertybių apsaugos departamentu, tai aš galiu tik pasidžiaugti“, – kalbėjo Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius.

Iniciatyvinė grupė Puntukui gelbėti, gavusi paveldosaugininkų leidimą, darbams pasirinko metą, kai turistai ir ekskursantai ruošiasi miegoti. Iniciatyvinės grupės vadovė Birutė Kavolienė pasakojo, kad susirinko visus reikiamus leidimus. Pirmadienio vakarą susirinkę prie Puntuko anykštėnai jį prausė iki vidurnakčio.

Pasak regioninio parko vadovų, aktyvūs miestelėnai, patys nuvalę riedulį, sutaupė per 10 tūkstančių litų valstybės pinigų.

Pernai, prieš Naujuosius, ant Puntuko, po Stepono Dariaus ir Stasio Girėno bareljefais, buvo išpurkštos raidės. Kol kas vandalai nenustatyti.

Vasarą, minint 78-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno legendinio skrydžio per Atlantą metines, kaip įprasta, žmonės vėl susirinks pagerbti „'Lituanicos“ skrydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius