Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

Kolumbijoje oficialiai atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius trečiadienį oficialiai atidarė Lietuvos garbės konsulatą Bogotoje.
Barbara Rimgaila, L. Grigaliūnas de Didžiulis, M. Bekešius, E. Durana Concha, Antanas Mockus.
Barbara Rimgaila, L. Grigaliūnas de Didžiulis, M. Bekešius, E. Durana Concha, Antanas Mockus. / URM nuotr.
Temos: 1 Kolumbija

„Šiandien Lietuvos ir Kolumbijos dvišalių santykių istorijoje nepaprastas įvykis – vėl atidaromas Lietuvos garbės konsulatas. Net neabejoju, kad ši įstaiga taps lietuvybės puoselėjimo židiniu Kolumbijoje, palaikys ir stiprins draugiškus valstybių ryšius“, – teigė viceministras.

Lietuvos sovietinės okupacijos metu Kolumbijai de jure nepripažįstant Lietuvos inkorporavimo į Sovietų Sąjungą, šioje šalyje dirbo garbės generalinis konsulas Stasys Sirutis, o nuo 1999 metų iki 2015 metų kovo 1 dienos pareigas ėjo Lietuvos garbės generalinė konsulė Kolumbijoje Laima Grigaliūnas de Didžiulis.

Per ceremoniją viceministras padėkojo buvusiai garbės generalinei konsulei „už neįkainojamą ilgametį darbą pristatant Lietuvą ir telkiant lietuvių bendruomenę Kolumbijoje“ ir palankiai įvertino naująjį garbės konsulą, verslininką, elektroninių saugos sistemų įmonės savininką, finansinių įmonių valdybos narį Enrique Durana Concha, kuris Lietuvos garbės konsulu paskirtas birželio 6 d.

„Malonu matyti tokį veiklų ir entuziastingą Lietuvos atstovą Kolumbijoje. Labai vertiname Jūsų darbą ir jau dabar teikiamą pagalbą lietuviams“, – sakė viceministras. E.Durana Concha padeda ir tarpininkauja lietuviams, patekusiems į nelaimes ar pakliuvusiems į įkalinimo įstaigas.

URM nuotr./Enrique Durana Concha, Laima Grigaliūnas de Didžiulis, Mantvydas Bekešius
URM nuotr./Enrique Durana Concha, Laima Grigaliūnas de Didžiulis, Mantvydas Bekešius

Garbės konsulas jau ne vieną dešimtmetį dalyvauja Kolumbijos lietuvių veikloje, jo sutuoktinė lietuvė Barbara Rimgaila, buvusi Bogotos universiteto Humanitarinio fakulteto dėstytoja, yra į ispanų kalbą išvertusi garsią tremtinių prisiminimų knygą „Amžino įšalo žemėje“.

Atidarydamas garbės konsulatą viceministras pasidžiaugė istoriniu Kolumbijos taikos procesu ir pareiškė visišką palaikymą ilgalaikei taikai. „Tikiuosi, kad pasiekti įsipareigojimai taikai netrukus atneš ramybę šalyje ir užtikrins stabilumą regione“, – teigė viceministras.

Lietuvos garbės konsulato atidarymo ceremonijoje dalyvavo būrys garbingų svečių, tarp jų – žymus politikos ir visuomenės veikėjas, filosofas, buvęs Bogotos meras Antanas Mockus, buvusi Lietuvos garbės konsulė Kolumbijoje L.Grigaliūnas de Didžiulis, kiti Kolumbijos lietuviai, taip pat Kolumbijos užsienio reikalų ministerijos ir žiniasklaidos atstovai.

Lietuva ir Kolumbija diplomatinius santykius užmezgė 1993 m. rugpjūčio 5 d. Šiuo metu Lietuva neturi akreditavusi ambasadoriaus Kolumbijai, Lietuvai yra akredituota Kolumbijos ambasada Varšuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius