Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Kolumbijos politikas A.Mockus: lietuviai per daug dėmesio skiria darbui

Lietuvoje besilankantis Kolumbijos politikas Antanas Mockus nurodo, jog viena iš priežasčių, kodėl lietuviai gali būti nelaimingi, yra ta, kad darbu jie rūpinasi per daug. Dėl to dažnai esą kenčia asmeninis gyvenimas.
Antanas Mockus
Antanas Mockus / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Lietuviai vertina darbą, tačiau nepakankamai sureikšmina religiją ir draugus. Jei lietuvis kažką padarė negerai, pirmiausia jis kaltina save. Mano svajonė yra tokia, kad lietuviai rūpintųsi ne tik darbu, bet prisimintų šeimą ir draugus, laisvalaikį ar religiją“, – žurnalistams sakė Antanas Mockus.

Jis lygino Lietuvą su Kolumbija ir Japonija. Kolumbijoje esą nesėkmės atveju absoliuti dauguma žmonių ieško atpirkimo ožio, arba, kaip sakė A.Mockus, kaltos karvės. Tuo metu japonai visada esą  pirmiausia kaltina save.

„Kolumbijoje, jeigu kas nors išeina blogai, 90 proc. atvejų yra kaltas kas nors kitas. Japonai, jeigu kas įvyksta blogai, sako, kad nusikalto ir dažnai pasidaro charakirį. Lietuviai stovi arčiau japonų negu kolumbiečių“, – pasakojo profesorius.

A. Mockus teigia manąs, kad lietuviai turėtų išmokti balansuoti tarp kolumbiečių ir japonų – atsakingai žiūrėti į darbą, tačiau niekada nepamiršti šeimos, daugiau dėmesio skirti draugams, tikėjimui ir mažiau remtis aplinkinių nuomone.

A.Mockus žurnalistams pasakojo rašąs knygą, kurioje lygina miestus – du Kolumbijos ir šešis kitus Pietų Amerikos. Jei gerai seksis, galbūt profesorius imsis tirti ir vieną kitą Vokietijos miestą, apie Lietuvą kol kas negalvoja.

Darbą esą palengvintų užmezgti ryšiai su kitais specialistais – A.Mockus prasitarė, kad galbūt jo duomenimis susidomės Vilniaus universiteto dėstytojas doc. Virmantas Kvedaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius