Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

Komedijoje „Tėtis“ – vyriškas požiūris į kūdikį namuose

Kovo 31 dieną, penktadienį, monospektaklyje „Tėtis“, aktorius Ramūnas Rudokas kauniečiams ir miesto svečiams pasakos apie tėvystės subtilumus.
Ramūnas Rudokas naujojoje komedijoje pasakoja apie tėvystę
Ramūnas Rudokas naujojoje komedijoje pasakoja apie tėvystę / Organizatorių nuotr.

Pasak R.Rudoko, monospektaklio žanras išskirtinis tuo, kad vienas aktorius turi galimybę suvaidinti kad ir 30 skirtingų personažų.

„Žinoma, tai yra didelis išbandymas kiekvienam artistui, bet kai vienaip ar kitaip pavyksta viską įgyvendinti ir kai pastangos pasiekia žiūrovą, tai yra didžiulis malonumas. Spektaklis labai organiškas, į jį įtraukiama publika, kuri kiekvienam mieste ji kitokia,“ – sakė aktorius.

Kai nėštumo testo langelyje jau matyti du brūkšneliai – tampi savo moters apsauginiu, viduje „dedi į kelnes“, nors ir didžiuojiesi, kad turi „savo“ nėščią moterį. Sužinai daug naujų dalykų: rasti vietą automobiliui prie gimdymo namų yra tiek pat šansų, kaip aptikti Bin Ladeno portretą Baltųjų rūmų fojė.

Antroji spektaklio dalis pasakoja, kas pasikeičia tėčio pasaulyje gimus kūdikiui, ir kaip jis susidoroja su visais sunkumais, pasitelkdamas humoristinį požiūrį į santykius šeimoje.

Jeigu tavo moteris skaičiuoja laiką geriau negu NASA darbuotojai, verčiau grįžti namo laiku ir išgėrus ne alaus (gal pieno?) Dalyvaudamas Žmogaus-Voro festivaliuose ir auklėjimo etape, tėtis patiria įvairiausių emocijų, bet jo išvada apie tėvystę nepakinta: „Turi pabandyti pats! Juk tai toks jausmas!“

Paprašytas pakomentuoti, kokiai auditorijai – vyrų ar moterų – šis spektaklis skirtas, jame vaidinantis R.Rudokas sakė: „Manau, kad „Tėtis“ skirtas abiems. Nes tai – spektaklis apie žmonių santykius, apie šeimą. Apie tai, kaip jaučiasi vyras ir moteris, kai jie dar neturi vaikų, ir kaip viskas pasikeičia kai pastarųjų atsiranda. Siūlyčiau šį spektaklį pažiūrėti visiems besilaukiantiems ir visiems turintiems mažų vaikų.“

Islandijoje, Vokietijoje ir kitose pasaulio šalyse rodytas „Tėtis“ šių metų pavasarį pas mus atvyko iš Latvijos. „Tėtį“ į Lietuvą atvežė Juris Rijniekas, pirmiausia žinomas kaip „Urvinio žmogaus“ režisierius ir vieno aktoriaus komedijos teatro žanro iniciatorius Latvijoje. Monospektaklyje vaidina aktorius R.Rudokas kuris save vadina „tėčiu per atstumą“.

Kauniečiai kviečiami spektaklį žiūrėti laisvalaikio namuose „Nautilus“, kovo 31 d., 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius