Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 06

Komisija pateikė išvadas dėl ULAC direktoriaus S.Čaplinsko, tačiau ministrui A.Verygai jų neužteko priimti sprendimą

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu sudaryta komisija, atlikusi tyrimą dėl galimo Užkečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo Sauliaus Čaplinsko galimo darbo drausmės pažeidimo, ministrui savo išvadas jau pateikė. Tačiau A.Veryga savo galutinį sprendimą priims per 30 dienų: ministras, įvertinęs pateiktas išvadas, atsakingiems SAM specialistams pavedė įvertinti ir papildomą informaciją, galinčią turėti įtakos sprendimui.
Saulius Čaplinskas
Saulius Čaplinskas / Romo Jurgaičio („Lietuvos žinių“) nuotr.

„Labai svarbu įvertinti ir tai, kad S.Čaplinskas kreipėsi į teismą dėl galimo garbės ir orumo pažeidimo po viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie jo pasisakymus ir veiklą. Šis faktas irgi turi būti vertinamas bendrame situacijos kontekste, prieš ministrui priimant sprendimą dėl ULAC vadovo S.Čaplinsko veiklos“, – 15min sakė A.Verygos patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Viena iš tokių įstaigų, apie kurios pertvarkymą jau senokai kalbama sveikatos sistemos įstaigų koridoriuose, yra ULAC.

Be to, ji pažymėjo, kad šiuo metu vyksta valstybės institucijų konsolidavimo procesas, kurio tikslas – pertvarkyti daugelį valstybės institucijų taip, kad jos veiktų efektyviai, operatyviai, nedubliuotų viena kitos funkcijų ir būtų racionaliai naudojamos valstybės biudžeto lėšos, skirtos šių įstaigų išlaikymui.

„Ne išimtis – ir sveikatos sektorius. Čia irgi planuojami konsolidacijos procesai, pertvarkant ar sujungiant kai kurias įstaigas, kurių veikla dubliuojasi su kitų institucijų, yra neefektyvi ar galėtų būti efektyvesnė. Viena iš tokių įstaigų, apie kurios pertvarkymą jau senokai kalbama sveikatos sistemos įstaigų koridoriuose, yra ULAC“, – komentavo L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

S.Čaplinskas 15min sakė, kad su komisijos išvadomis nėra supažindintas. Direktorius kantriai laukia, kas bus toliau.

„Iki tol galiu pasakyti, kad buvo paskleista fake news, buvo suklaidinta visuomenė, suklaidintas ministras. Tikiuosi, tai išsiaiškins teismas“, – kalbėjo S.Čaplinskas.

15min primena, kad virš ULAC direktoriaus S.Čaplinsko galvos juodi debesys ėmė tvenktis po to, kai jis nesuvaldė liežuvio ir neigiamai pasisakė apie narkotikus vartojančius ir ŽIV infekuotus žmones.

Iki tol galiu pasakyti, kad buvo paskleista fake news, buvo suklaidinta visuomenė, suklaidintas ministras. Tikiuosi, tai išsiaiškins teismas.

Be to, direktorius nepagarbiai atsiliepė ir apie homoseksualius žmones, pavadinęs juos pederastais.

Filmuota medžiaga su S.Čaplinsko pasisakymais savo paskyroje socialiniame tinkle pasidalijo „Dokumentikos namai“ įkūrėjas Daumantas Liekis.

Po viešojoje erdvėje kilusio skandalo sušlubavo S.Čaplinsko sveikata – nedarbingumo pažymą jis turėjo ilgiau nei mėnesį.

Jau sirgdamas ULAC vadovas pasisamdė teisininkus ir D.Liekį padavė į teismą. S.Čaplinsko advokatai jau kreipėsi ir į nevyriausybinių organizacijų atstovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius