-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 07

Komisija spręs dėl sankcijų trims rusiškoms televizijoms

Lietuvos radijo ir televizijos komisija trečiadienį spręs dėl sankcijų taikymo televizijoms „RTR Planeta“ ir „NTV Mir Lithuania“, kurios kaltinamos karo kurstymu ir šališkos informacijos pateikimu.
Vaikai ir medijos
Televizija

Komisija taip pat ketina apsispręsti, ar kreiptis į teismą dėl „Ren TV Baltic (Lietuva)“ kai kurių programų retransliacijų stabdymo trims mėnesiams.

Kaip BNS sakė LRTK vadovas Edmundas Vaitekūnas, posėdyje bus gautos nepriklausomų ekspertų išvados dėl televizijose rodytų programų galbūt kurstytos nesantaikos, karo ir neapykantos, informacijos šališkumo, žurnalistų etikos principų nesilaikymo.

„Priimsime sprendimą, kokios pozicijos komisija laikysis derybų su televizijomis metu. Nes derybos yra tam, kad būtų priimtas taikus sprendimas. Komisija  prašys, kad jie pripažintų, kad iš tikrųjų buvo skelbiama karą kurstanti informacija, reikalausime paneigimo“, – nurodė E.Vaitekūnas.

Jei derybos nepavyks, anot jo, komisija rinksis vėl ir spręs dėl konkrečių televizijų retransliavimo stabdymo terminų. Anksčiau LRTK vadovas užsiminė, kad įvykdžius reikiamas procedūras ir „RTR Planeta“ bei „NTV Mir Lithuania“ atstovams nesutikus su derybose keliamais reikalavimais, retransliuoti šias televizijas Lietuvoje gali būti uždrausta iki metų.

Seimas nagrinėja prezidentės teiktas pataisas, kurios leistų skirti iki 3 proc. metinių pajamų baudas tiek transliuotojams, tiek retransliuotojaims. Įstatymų pakeitimus, numatančius baudas iki 28,9 tūkst. eurų (100 tūkst. litų) arba iki 3 proc. metinių pajamų, taip pat numatančius didesnes galias LRTK, Vyriausybei teikia ir Kultūros ministerijos ekspertų komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius