-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 07

Kompensacijos žvejams jau išmokėtos

Uosto direkcija septynioms žvejybos įmonėms pervedė lėšas – kompensacijas už sustabdytą verslą bei nuostolius, patirtus pernai lapkričio ir gruodžio mėnesiais bei šiemet sausį valant užneštą uostą ir pilant išsiurbtą gruntą Melnragės bei Girulių rajono priekrantėje.
Iš sandėlyje žiemojusių žvejų įrankių liko tik pelenai.
Septynioms įmonėms uostas išmokėjo apie pusę milijono litų. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip žinia, pagal galiojančią tvarką iš uosto išsiurbtą švarų gruntą privaloma pilti į jūrą netoli kranto, kad bangos išskalautų jį ir maitintų paplūdimius. Išsiurbtas švarus uosto gruntas pilamas į jūrą ties Girulių paplūdimiais – Aplinkos ministerijos padalinių nurodytoje vietoje.
 
Klausimą, kas turi kompensuoti žvejams padarytą žalą už sustabdytą verslą bei patirtus nuostolius, šiais metais sprendė Susisiekimo, Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų atstovai.
 
„Noriu priminti, kad dar 2009 m. gruodžio 31 d. pakvietėme žalą patyrusius žvejus ir geranoriškai derėjomės dėl kompensacijų. Deja, sumokėti žvejams kompensacijas neturėjome jokio juridinio pagrindo. Reikėjo rasti bendrą susitarimą tarp trijų ministerijų“, – teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.
 
Juridinis pagrindas atsirado šių metų balandžio 28 d., kai susisiekimo ministras pasirašė įsakymą, kuriuo remiantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos 2010 metų pajamų ir išlaidų sąmatos uosto eksploatavimo išlaidų dalis buvo papildyta nauju punktu „Kompensacijos už nuostolius, patirtus netekus žvejybos galimybių“.
 
„Visada akcentavau, kad uosto direkcija turėtų sumokėti trečdalį kompensacijų sumos, nes gruntą pylėme į pakrantę ne savo iniciatyva, o Aplinkos ministerijos padalinių nurodymu. Prievolę mums vieniems kompensuoti žvejų patirtą žalą priimu su tam tikru apgailestavimu. Kita vertus, džiugu, kad išspręsime šį klausimą, dėl kurio visų pirma, vyksta tam tikras priešinimas su žvejais, o antra ir svarbiausia – trukdomi uosto infrastruktūros plėtros darbai“, –  teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Žvejams uostas išmokėjo apie pusę milijono litų.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius