Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 27

Koncertų salėje – „Linksmos Kalėdos“

Sekmadienį Koncertų salė kviečia paklausyti Klaipėdos choro „Aukuras“ ir amerikiečio dirigento Iros Spauldingo koncertinės programos „Linksmų Kalėdų!“.
Dirigentas ir baritonas Ira Spaulding’as
Dirigentas ir baritonas Ira Spauldingas / Organizatorių nuotr.

Choro dirigentas ir baritonas Ira Spaulding’as gimė Niujorke, studijavo Vestminsterio choro koledže Prinstone, muzikos bakalaurą – Naujajame Džersyje, vokalo ir chorinio dirigavimo krypties muzikos magistro laipsnį įgijo Rytų Kentukio universitete. Iki 2008–ųjų I.Spauldingas dirbo Europoje, kur buvo vertinamas kaip puikus choro dirigentas, solistas ir pedagogas. Dvidešimt metų jis dėstė Amsterdamo konservatorijos Muzikos fakultete. Koncertavo daugelyje Europos šalių. 
 

Nesenai kaip solistas ir dirigentas su kūriniu „Porgis ir Besė“ koncertavo Bolivijoje, Bankoke ir Kazachstane. Dirigavo „West Side Story“ atlikimams Uzbekistane, Kirgizijoje, Taivane ir Azerbaidžane, taip pat amerikiečių chorinės muzikos koncertams Lietuvoje, Estijoje, Bosnijoje ir daugelyje kitų šalių.

Šiuo metu Niujorke gyvenantis I.Spauldingas daug keliauja po visą pasaulį, su įvairiais chorais rengdamas amerikiečių muzikos programas. Taip pat dėto Niujorko miesto koledže ir vadovauja vokaliniams ansambliams bei chorams. 

Klaipėdos choro „Aukuras“ ir Iros draugystė prasidėjo beveik prieš dešimtį metų, kai pirmą kartą dirigentą į Lietuvą pakvietė Amerikos kultūros centras. A.Spauldingas tuomet vedė trumpus seminarus „aukuriečiams" bei sostinės chorui „Jauna muzika“.  

Prieš šešerius metus įvyko didelis „Aukuro“ ir I.Spauldingo koncertai Klaipėdoje, Kretingoje ir Nidoje. Pasak dirigento, „Aukuras“ yra toks geras choras, kad gali atlikti įvairių žanrų kūrinius – tiek klasikinę, tiek populiariąją muziką, J.S.Bacho kūrinius ar negrų liaudies dainas.

A.Spauldingas yra tikras niujorkietis, tad puikiai išmano, kas yra tikrieji spiričiueliai ir džiazas. „Mes šią muziką nelabai suprantame, nes ji nėra mūsų kraujyje. Čia turi reikšmės kiekvienas žodis ir akcentas, o tarti dažniausiai reikia ne taip, kaip parašyta. Svarbu ne tik dainavimas, bet netgi menkiausi judesiai”, – teigė „Aukuro“ vadovas.

Gastrolių JAV metu „Aukuras“ turėjo prog1 pademonstruoti įgytą patirtį Bruklino juodaodžių bažnyčioje, kur sulaukė audringų ovacijų ir daug komplimentų.

I.Spauldingo diriguojamam „Aukurui“ koncerte „Linksmų Kalėdų!” pritars instrumentinė grupė, kurią subūrė vienas ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Saulius Šiaučiulis. Saksofonu gros Laimonas Urbikas, mušamųjų partiją atliks Viktoras Rubežas. 
 

Programoje skambės Johno Rutterio, Morteno Lauridseno, Willliamo L Dawsono ir kitų autorių kalėdinės giesmės, spiričiueliai, gospelai.

Koncertas prasidės 18 valandą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius