Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 18

Koncertų salėje skambės baroko muzika

Trečiadienio vakarą Koncertų salėje koncertuos dainininkės Gintarė Skėrytės ir Klaipėdos kamerinio orkestro atliekamos barokinės muzikos.
Klaipėdos kamerinis orkestras.
Klaipėdos kamerinis orkestras trečiadienio vakarą koncertuos drauge su Gintare Skeryte. / Koncertų salės nuotr.

„Prisimink mane…”, – dainuos Gintarė, teigianti, jog „scenoje ir dabar ją dažnai užvaldo laimė, kad ji yra savo vietoje ir šiame gyvenime daro tai, kas jai duota gamtos.“

Trauką muzikai Gintarė pajuto dar besimokydama mokykloje. Muzikos akademiją ji baigė net du kartus, įgijusi dvi specialybes – fortepijono ir solinio dainavimo. Itin spalvingas dainininkės repertuaras aprėpia gausybę kūrinių nuo senosios iki šiuolaikinės muzikos. Pati Gintarė sako, kad baigusi akademiją pasirinko sunkiausią kelią vokalui – šiuolaikinę muziką, tačiau iššūkiai jos visai negąsdina. „Dainavau daugelyje prestižiškiausių pasaulio šiuolaikinės muzikos festivalių. Tarkime, pakvietė dainuoti Tailande. Kūriniui paruošti buvo skirta pora savaičių. Jis labai sudėtingas, todėl niekas nesiėmė tokio darbo, o aš drąsiai ten nuvažiavau. O į garsųjį Zalcburgo festivalį gavau kvietimą dainuoti gulėdama ligoninėje. Turėjau rimtų stuburo problemų, bet atsisakyti ilgai laukto kvietimo negalėjau. Koncertuoti išvykau tiesiai iš ligoninės. Aš nesibaidau sudėtingo šiuolaikinės muzikos rašto. Tokiems dalykams man drąsos nestinga, kur kas baugiau nueiti pas valdinininką ar įsipilti benzino į automobilį“, – pasakoja Gintarė.

Gintarė Skėrytė trečiadienį koncertuos Klaipėdoje.
Gintarė Skėrytė trečiadienį koncertuos Klaipėdoje.

Atlikėja taip pat dirba ir pedagoginį darbą, dėsto vokalo specialybę „Liepaičių“ muzikos mokykloje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Gintarė buvo pakviesta dalyvauti populiariame televizijos projekte „Iššūkis žvaigždėms“, kuriame ruošė kai kuriuos dalyvius pasirodyti scenoje. Ji nuolat dalyvauja festivaliuose Lietuvoje, yra parengusi ir atlikusi daug solo programų ne tik Lietuvos, bet ir įvairiose užsienio šalių koncertų salėse. Ji nuolat koncertuoja su įvairiais Lietuvos ir užsienio šalių orkestrais, chorais bei kameriniais ansambliais.

Pirmojoje koncerto dalyje skambės Tomaso Giovanni Albinoni Koncertas G–dur, Georgo Philippo Telemanno „Laudate pueri Dominum“, Arcangelo Corelli „Kalėdinis koncertas“, George‘o Friderico Handelio bei Henry Purcellio arijos. Antrojoje dalyje orkestras atliks Edwardo Elgaro „Serenadą“ bei kartu su soliste išpildys Enrique Granados romantiškų dainų ciklą „Tonadillas“.

Naujai parengtą Klaipėdos kamerinio orkestro programą „Prisimink mane...“ su Gintare Skėryte trečiadienio koncerte klausytojams pristatys šarmingasis orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.  

Koncerto pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius