-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 02

Koncertuojančiam ir knygas pristatančiam prof. L.Donskiui VRK priekaištų neturi

Į Europos Parlamentą (EP) kandidatuojantis profesorius Leonidas Donskis iki rinkimų likusį laiką leidžia aktyviai: antradienį Kaune jis pristato naujausią savo knygą, o trečiadienį kviečia į muzikos klubą, kur gitara gros grupės „The Beatles“ kūrinius, ves diskusiją.
Prof. Leonidas Donskis
Prof. Leonidas Donskis / Nerijaus Povilaičio/ LT

 Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) koncertuojančiam ir rašančiam kandidatui priekaištų neturi. Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, rinkiminės agitacijos reikalavimus prof. L.Donskis pažeistų, jei knygos pristatyme savo leidinius pradėtų dovanoti žmonėms, o muzikos klube ne pats grotų, bet užsakytų grupę.
„Nemanau, kad kandidatas renginiuose tiesiogiai reklamuos save kaip kandidatą į EP, todėl pažeidimo nematau. Apskritai šių rinkimų kandidatai gana griežtai žiūri į visus apribojimus ir reikalavimus. Esame sulaukę tik netiesioginių skundų dėl galimų pažeidimų, bet nė vienas nepasitvirtino“, - sakė Z.Vaigauskas.

Susisiekti su pačiu kandidatu nepavyko. Tačiau Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovė Justina Kulbytė užtikrino, kad politikos planuojamuose prof. L.Donskio renginiuose nebus.

„Agitacinio pobūdžio informacijos juose tikrai nebus. Iš VRK esame gavę leidimą rengti šiuos susitikimus su visuomene. Jie sutiko, kad L.Donskis – visuomenės veikėjas, todėl renginiuose gali skleisti asmenines idėjas: kalbėti apie pilietiškumą, demokratiją ir panašiomis temomis“, - sakė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovė.

Naujausia prof. L.Donskio knyga „Nepopuliarios įžvalgos: politiniai komentarai ir esė“ visuomenei bus pristatyta 15 val. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje. Gitaros ir diskusijų vakaras numatytas trečiadienį 20 val. muzikos klube „Džem'pub“. Renginys pirmiausia skirtas liberalų sąjungos nariams ir jų artimiesiems, tačiau jis nėra uždaras, todėl dalyvauti gali visi norintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius