-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 10 /14:27

Konfliktas Klaipėdoje – dėl V.Putiną garbinančios pedagogės

„Man labai nepatinka pasakymas, kada baigs kadenciją Putinas. Jėzau, aš atsakau: Dieve, kad tik jis niekada nebaigtų tos kadencijos, kad jis dar pabūtų“, – pamokoje dėsto rusų kalbos mokytoja Klaipėdos Vydūno gimnazistams. Mokinių darytas garso įrašas su nostalgija Rusijai greitai išplito socialiniuose tinkluose, uostamiesčio vadovai taip pat surengė pasitarimą.
Kauno Šančių mokykla
Mokykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienio vakarą žaibiškai išplito įrašas iš rusų kalbos pamokos Vydūno gimnazijoje. Rusų kalbos mokytoja su nostalgija pasakoja apie sovietmetį, kiek tuo metu „buvo darbo vietų, mokyklų kaimuose ir koks turtingas buvo kabinetų aprūpinimas“.

Mokytoja klausia, ar Lietuva gebėtų išgyventi be Europos Sąjungos ir priminė vaikams, kad jų tėveliai butus gavo. „Kiek jie pinigų sumokėjo už tuos butus?“ – klausė pedagogė ir čia pat pridūrė, jog už dviejų kambarių butą tenka mokėti 50–60 tūkst. eurų. Paragino pasižiūrėti senas nuotraukas, kuriose tėvai vilki „kailinukus ir kepurytes iš kailinių“. Galop mokytoja mokiniams patikina besitikinti, kad Vladimiras Putinas dar valdys šalį ir tada „Rusija tikrai galėtų atsistoti ant kojų, nes tiek buvo suvaryta turtingiausia šalis, kad jai buvo sunku kvėpuoti“.

Kai fone girdisi triukšmas ir tai, jog mokiniai keliasi iš suolų, krauna daiktus į kuprines, pedagogė dar pabrėžia, kad nekalbėti apie Rusiją negali, nes tokį dalyką dėsto.

Į šį įrašą greitai sureagavo ir Klaipėdos meras. Šiuo metu kojos traumą besigydantis Vytautas Grubliauskas teigė, jog jam dėl išsakytų mokytojos žodžių – šokas ir gėda.

„Noriu pasidžiaugti ir padėkoti šios mokyklos ir konkrečiai šios klasės moksleiviams, kurie pasirodė gerokai sąmoningesni, pilietiškesni ir patriotiškesni nei juos „mokanti“ pedagogė“, – teigė meras.

Jis dar sekmadienio vakarą susisiekė su mokyklos vadovu bei vicemeru ir paprašė ryžtingai išspręsti situaciją.

„Galvojau ir tikėjausi, kad buvusio miesto tarybos nario „pamoka“ jau išmokta, pasirodo, kad ne“, – pažymėjo Klaipėdos vadovas, primindamas politiką Viačeslavą Titovą, praradusį tarybos nario vietą savivaldybėje.

Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas teigė, kad ekspertė mokytoja čia dirba nuo 2011-ųjų. Niekada nebuvo abejojama jos kompetencija.

„Svarbu, kad mokiniai mokėtų vertinti, analizuoti medžiagą. Mes matėme tik fragmentą, trumpą epizodą. Buvo dėstoma tema apie Rusiją, mokytoja sakė, kad buvo daug gero kalbama apie Lietuvą. Tema buvo kur kas platesnė nei tame epizode, kuris pakankamai kontroversiškas“, – teigė direktorius. Jis apgailestavo, jog mokiniai pirma neatėjo pas juos ir neparodė įrašo. Taip esą būtų pasielgę tikrai pilietiškai.

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis teigė, jog buvo surengtas pasitarimas su mokyklos direktoriumi Švietimo skyriaus vadove. „Kapoti kažko kirviu mes nesirengiame. Apie atleidimą iš darbo nėra nė kalbos. Tačiau esame nusivylę ir įskaudinti, kad mūsų valstybėje tokie dalykai vyksta ir tai daroma pamokų metu. Suprantame, kad įrašas trumpas ir nėra pakankamas. Negalima visko tapyti viena spalva“, - kalbėjo vicemeras. Anot jo, po pasitarimo nuspręsta sudaryti darbo grupę iš pedagogų ir stebėti, kaip vyksta ugdymo procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius