Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Konfliktas sostinėje: vyro ramybę trikdo medituojantys kaimynai – ir šaukia, ir loja

Vilniaus Smolensko gatvės gyventojas tikina nebegalintis toleruoti kaimynų, kurie kasdien kelia triukšmą medituodami už sienos esančioje meditacijos studijoje ir šiurpina gyventojus keistu elgesiu. Savo ruožtu studijos vadovė teigia, kad gyvenamųjų butų tame name iš viso neturėtų būti, ir skatina pasipiktinusius kaimynus greičiau įsidiegti garso izoliaciją.
Pykstantis vyras
Pykstantis vyras / Vida Press nuotr.

Apie nuolat įtartinus garsus skleidžiančius kaimynus 15min ketvirtadienį papasakojo šalia meditacijų studijos su šeima gyvenantis vyras. Jis neslėpė pykčio, kad gyventi šalia studijos jau tampa nebeįmanoma, nes grupė žmonių tiesiog trikdo ramybę.

„Mes negalime miegoti, ramiai gyventi, vadiname juos satanistais, nes jie nuo 7 valandos ryto groja būgnais ir šaukia, o savaitgaliais nuo ryto vaikšto keliais ir loja kaip šunys“, – pasipiktinimo neslėpė kaimynas.

Žmonės eidami šaligatviu krūpčioja, o mums reikia su tuo gyventi kasdien.

Jis pridūrė, kad į už jo šeimos buto sienos esantį meditacijų centrą ne kartą kvietė ir policijos pareigūnus, tačiau tokiais atvejais centre esą užtraukiamos užuolaidos ir policijos niekas neįsileidžia. Paslaptingi kaimynai, pasak vilniečio, kelią nerimą ir praeiviams, nes atrodo, kad ten vyksta egzorcizmo seansai.

„Žmonės eidami šaligatviu krūpčioja, o mums reikia su tuo gyventi kasdien. Kol neįsikūriau čia, netikėjau, kad dar egzistuoja tokios organizacijos, kurios gali uždirbti varydamos velnią iš žmonių“, – sakė vyras. Jis redakcijai taip pat atsiuntė ir garso įrašą, kuriame girdimas žmogaus vaitojimas.

Siūlėme jiems garso izoliacijas

Meditacijos studijos „Meilės kelias“ įkūrėja Danutė Vilionytė 15min kalbėjo, kad meditacija ji aktyviai užsiima jau 18 metų, o patalpas sostinės Smolensko gatvėje įsigijo tam, kad įkurtų savo meditacijos studiją. Jos teigimu, visame pastate, kuriame ir yra įsikūręs jos centras, veikia daugiausia paslaugas teikiančios įmonės, todėl nereikėtų skųstis ir stebėtis nepageidaujamais garsais.

„PantherMedia“/„Scanpix“ nuotr./Meditacija
„PantherMedia“/„Scanpix“ nuotr./Meditacija

„Tai yra kūrybinės dirbtuvės, ne gyvenamosios patalpos. Tame name yra kirpyklos, advokatai, todėl iš esmės žmonės ten negyvena. Tačiau yra viena šeima, kuri nuolat skundžiasi.

Rytais pas mus studijoje vyksta viena praktika, susijusi su emocijų išlaisvinimu. 10 minučių kvėpuoji, kitas 10 minučių – išleidi savo visą skausmą, liūdesį. Tas minutes gal ir nejauku, bet paskui būna visiškai tylu. Aš esu studijoje pasidariusi garso izoliaciją, o pas kaimynus jų nėra, tai mes bandėme derinti, kad jie irgi pasidarytų garso izoliaciją, nes savo veiklos aš stabdyti negaliu“, – aiškino D.Vilionytė.

Tai yra kūrybinės dirbtuvės, ne gyvenamosios patalpos.

Studijos įkūrėja komentavo, kad „Meilės kelyje“ aktyviai veikia savanoriai, meditacijų mokytojai, tačiau jokių problemų jie nesukelia. Su policija, pasak moters, ji kalbėjo ir nuo jos niekas nesislėpė, tačiau moteris tikina, kad pavojų labiau kelia patys kaimynai.

„Policija buvo atėjusi, mes kalbėjome. Gaila, kad neįrašiau, kaip tas kaimynas pats ant manęs rėkia, vadina mane iškrypėle, daužo langus – čia aš turėčiau kviesti jam policiją. Tai vienintelis žmogus, kuris turi butą šioje zonoje, nuolat įžeidinėja ir mano klientus“, – kalbėjo meditacijos studijos vadovė.

Į konfliktą įsivėlė ir skandalingas masažuotojas

Smolensko gatvėje gyvenantis vyras pabrėžė, kad meditacijų centre esą dirbo ir neseniai skandalo epicentre atsidūręs klaipėdietis gydūnas Rimantas Petravičius. Masažuotojas kaltinamas seksualiai ir šiurkščiai priekabiavęs prie klienčių masažų metu. Studijos kaimynas tikino, kad perskaitęs apie masažuotoją straipsnį internete, atpažino jį ir dar labiau sunerimo.

„Esam pasipiktinę – jis vaikšto kieme be kelnaičių, persirišęs skara. Vėjas pučia, viskas matosi, o jam tai sukelia juoką“, – kalbėjo vilnietis.

Dabar visus ryšius nutraukėme.

Savo ruožtu studijos „Meilės kelias“ vadovė patvirtino, kad R.Petravičius iš tikrųjų buvo atvažiavęs ir nuomojosi patalpas jos meditacijų centre. Tačiau, pasak moters, apie priekabiavimą neįtarė nei ji pati, nei kas nors kitas, o santykiai su gydūnu esą jau nutraukti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Meditacijos šiame name kelia konfliktus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Meditacijos šiame name kelia konfliktus

„Leidau jam pasinaudoti patalpa, nes kažkas jam mane rekomendavo. Aš pati išsigandau, kai pamačiau tų moterų komentarus. Pati jam parašiau laišką, nes visiems buvo šokas. Jis pas mus buvo kelias dienas, dabar visus ryšius nutraukėme“, – sakė D.Vilionytė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja 15min aiškino, kad pagal LR ANK 183 straipsnį šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais bei kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte bei kitose viešosiose vietose, o vakaro ir nakties metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, jeigu tai trikdo viešąją rimtį, užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams arba pareigūnams iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

J.Samorokovskaja negalėjo patikslinti, kiek kartų policija buvo kviesta į Smolensko gatvėje esantį namą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius