-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Blinkevičiūtė: konfliktas tarp prezidento ir G.Landsbergio daro žalą valstybei

Konfliktas tarp prezidento Gitano Nausėdos ir užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio yra užsitęsęs ir daro žalą valstybei, sako socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

“(...) tas konfliktas tarp prezidento ir užsienio reikalų ministro G. Landsbergio yra užsitęsęs ganėtinai ilgai, sakyčiau, per ilgai. Tiesą sakant, reikėtų rasti sprendimą ir kaip galima greičiau, nes nuo to tikrai nėra geriau. Manau, daroma tam tikra žala valstybei“, – Žinių radijui penktadienį sakė V.Blinkevičiūtė.

Anot jos, abi pusės esant nesutarimams turėtų sėsti prie bendro stalo, „padėt taškus, surast sprendimus tuos, kurie reikalingi Lietuvai ir žmonėms“.

G.Landsbergis trečiadienį Prezidentūroje nedalyvavo susitikime su Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vadovaujama delegacija, kurioje buvo Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba. Ministras žiniasklaidai teigė, kad taip susiklostė ne jo paties sprendimu, į susitikimą jo nepakvietė Prezidentūra.

„Prisiminkime, prasidėjo viskas nuo atstovavimo Europos Sąjungos Vadovų Taryboje, kas dalyvaus, ten ilgą laiką, metus ar daugiau. Dabar dėl ambasadorių skyrimo, liepsnoja ir liepsnoja, kiekvieną dieną vis po truputį įpilama – vienas viena, kitas kita pasako. Tai yra negerai, taip neturi būti, nuoširdžiai tikiu ir prašau, kad kaip galima greičiau tame būtų padėtas taškas“, – kalbėjo partijos lyderė.

Kaip BNS šią savaitę informavo prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis, Lietuvos ir Ukrainos prezidentų susitikime dėmesys buvo skiriamas karinės pagalbos klausimams, tad į jį buvo pakviestas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Prezidentūra ir Užsienio reikalų ministerija pastaruoju metu nesutaria dėl ambasadorių skyrimo. Vis tik nesutarimai tarp prezidento G. Nausėdos ir valdančiųjų konservatorių jau kurį laiką tvyro įvairiais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius