-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 24

Konkurencija mažina teisinių paslaugų kainas

Pastaruoju metu žmonėms vis dažniau prireikia teisinių paslaugų: pagausėjo atleidimų iš darbo neišmokėjus išeitinės kompensacijos, nepavyksta susigrąžinti skolų. Tačiau dažnai juos stabdo įsitikinimas, kad teisininkų paslaugos labai brangios.
valdininkai
Konkurencija mažina teisinių paslaugų kainas. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pasak UAB „Teisinių paslaugų grupė“ direktorės Deimantės Luštikaitės, tokia nuomonė yra tik iš dalies teisinga, nes, stiprėjant konkurencijai teisinių paslaugų rinkoje, kainos, atsižvelgiant į ginčo tipą, pastaruoju metu sumažėjo nuo 10 iki 40 proc.

Direktorės teigimu, konkurencija tarp teisines paslaugas teikiančių bendrovių yra padidėjusi daugiausiai dėl to, kad šiuo metu jos stengiasi prisivilioti didesnes įmones, kurios būtų stabilesnis pajamų šaltinis. Daugelio klientų mokumas dabar yra sumažėjęs, jie dažnai prašo atidėti mokėjimą už teisines paslaugas po bylos baigties.

„Galima pagalvoti, kad esant dabartinei situacijai pas teisininkus plūsta daugybė naujų klientų. Tačiau taip nėra: klientų skaičius išaugo nežymiai, užtat labai pasikeitė jų pageidaujamų paslaugų pobūdis. Anksčiau buvo tvarkoma labai daug nekilnojamojo turto pirkimo–pardavimo sandorių. Dabar dominuoja „krizinės“ bylos: bankrotai, skolų išieškojimas, žmonės prašo pagalbos deryboms ar bylinėjimuisi su bankais dėl prisiimtų kreditų“, – apie situaciją teisinių paslaugų rinkoje pasakoja D. Luštikaitė.

Tokio pobūdžio bylų (ypač kreditorinių reikalavimų, bankroto, restruktūrizavimo, likvidavimo) nagrinėjimo terminas teismuose yra ilgesnis, todėl pasitaiko atvejų, kai laikas bylos nagrinėjimui paskiriamas tik kitais, 2010 metais.

Todėl svarbu nedelsti ir laiku kreiptis pagalbos į teisininkus.

„Padedant specialistams bus lengviau išspręsti problemas, o investicija atsipirks su kaupu, nes įrodžius savo teisybę išlaidas teisininkui atlygins kita pusė – bylą pralaimėjusi šalis“, – pastebi „Teisinių paslaugų grupės“ direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius