Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 21

Konkurencijos taryba: Šiaulių savivaldybė dešimtmetį galėjo proteguoti „Busturą“

Šiaulių miesto savivaldybė be konkurencingos procedūros pavedė UAB „Busturas“ teikti keleivių vežimo reguliariais vietinio susisiekimo autobusų maršrutais viešąsias paslaugas ir taip galimai pažeidė Konkurencijos įstatymo 4 straipsnį, informuoja tyrimą baigusi Konkurencijos taryba. 
Viešasis transportas Šiauliuose
Viešasis transportas Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Tyrėjų vertinimu, savivaldybės sprendimai sukūrė skirtingas konkurencijos sąlygas ūkio subjektams norėjusiems teikti reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais viešąsias paslaugas Šiaulių mieste ir galimai diskriminavo kitus vietinio susisiekimo paslaugų teikėjus.

„Konkurencijos tarybos išsiųstame pranešime siūloma įpareigoti Šiaulių m. savivaldybę panaikinti konkurenciją ribojančius Šiaulių m. savivaldybės sprendimus. Galutinį sprendimą dėl išsiųstame pranešime pareikštų įtarimų Konkurencijos taryba priims tik išklausiusi visus suinteresuotus asmenis“, – rašoma tarybos pranešime.

Konkurencijos taryba primena ir tai, kad šių metų sausio 15 dienos Konstitucinio teismo išvadą: vežėjas ne konkurso būdu gali būti parinktas tik tuomet, jei kiti vežėjai nenorėtų arba negalėtų suteikti paslaugos ir patenkinti bendruosius interesus. Konstitucinio teismo nutarime pabrėžiama, kad net ir tokia vežėjo parinkimo tvarka negali privilegijuoti arba diskriminuoti atskirų ūkio subjektų ar jų grupių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius