Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 10

Konkurencijos taryba:siūlomas odontologų licencijavimas gali gali lemti interesų konfliktą

Siūlymas Odontologų rūmams licencijuoti odontologus ir burnos priežiūros specialistus gali lemti interesų konfliktą ir sumažinti jų skaičių bei konkurenciją, teigia Konkurencijos taryba.
Odontologo kabinetas
Odontologo kabinetas / 123RF.com nuotr.

Tokią išvadą ji pateikė Sveikatos apsaugos ministerijai, kuriai rekomendavo įvertinti tokio reguliavimo poveikį konkurencijai.

„Nors Viešojo administravimo įstatymas ir leistų viešojo administravimo funkcijas patikėti rūmams, Konkurencijos tarybos nuomone, šiuo atveju odontologų ir burnos priežiūros specialistų licencijavimu turėtų užsiimti įgaliota valstybės institucija, o ne rūmai, kurių nariai patys būtų suinteresuoti minėtų paslaugų teikimu“, – rašoma tarybos išvadoje.

Tarybos vertinimu, odontologų atėjimas į rinką gali būti apribotas, jei Odontologų rūmų atstovai veiktų toje pačioje rinkoje. Pasak tarybos, rūmai suteiktų teisę verstis odontologų ir burnos priežiūros veikla, tačiau, kita vertus, patys užsiimdami tokia veikla galėtų būti suinteresuoti neleisti konkurentams patekti į tą rinką.

Teisės aktų projektų rengėjams rekomenduota atlikti vertinimą ir išnagrinėti, ar būtina tokias funkcijas pavesti rūmams, kurių nariai turėtų teisę priimti sprendimus.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat paraginta išanalizuoti, ar numatomas reguliavimas nesukeltų interesų konflikto tarp siekių apsaugoti vartotojų ir profesijos atstovų interesus bei ar numatyta pakankamai priemonių rizikoms suvaldyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius