Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 17

Konkurencijos tarybos akiratyje – Vilniaus viešasis transportas

Konkurencijos taryba atlieka tyrimą dėl tarifų nustatymo Vilniaus viešajam transportui.
Vilniečio kortelė
Vilniečio kortelė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Bandoma išsiaiškinti, ar savivaldybė tarifą nustatė pagal kelių transporto kodeksą. Konkurencijos tarybos teigimu, šioje vietoje daug kas nepatenka į jų kompetenciją, todėl reikalinga teismo ranka, o skundas pateko Vilniaus apskrities Vyriausybės atstovui.

„Gautas rimtas skundas dėl kainų nustatymo bei konkurencijos ribojimo. Jau kreipėmės į savivaldybę, kad pateiktų informaciją, susijusią su sprendimų priėmimu. Iš tikrųjų savivaldybės taryba, pagal Kelių transporto kodeksą, ne tik gali, bet ir turi nustatyti kainas. Ar tai padarė nepažeisdama įstatymų, tikrinsime“, – pasakojo Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje, vyresnioji specialistė Gedmantė Eimontienė.

Jos teigimu, bilietų kainos turi būti nustatytos atsižvelgiant į vežėjų pateiktas transporto sąnaudas, pajamas, įsipareigojimus ir panašiai. Kada bus pateikti atsakymai, kol kas neaišku. Tačiau preliminariai viskas turi užtrukti apie vieną mėnesį, pranešė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje.

Konkurencijos taryba taip pat atlieka tyrimą siekiant išsiaiškinti, ar savivaldybės sprendimai, uždraudžiantys maršrutiniams taksi dirbti sostinės centre, neprasilenkia su konkurencijos įstatymais.

Kaip teigia Konkurencijos taryba, pagal Kelių transporto kodekso įstatymą, savivaldybei tenka funkcija organizuoti keleivių vežimą vietiniais reguliaraus susisiekimo maršrutais.

„Įstatyme numatyta, kad maršrutinis taksi patenka į vietinius reguliaraus susisiekimo maršrutus. Tad bet kurio atveju savivaldybės priimtus sprendimus, vienokius ar kitokius, maršrutinio taksi įmonės privalo priimti pagal įstatymą“, – teigė Viešojo administravimo subjektų veiklos skyriaus vedėja Jurgita Ratkevičiūtė.

Reaguodami į elektroninio bilieto sistemos trikdžius bei viešojo transporto bilietų pabrangimą, penktadienį vilniečiai protestavo miesto centre. Vartotojų teisių gynėjai teigia, kad vartotojai, patyrę turtinę žalą dėl įdiegtos naujos viešojo transporto bilietų sistemos, tiek individualiai, tiek kolektyviai su rašytine pretenzija turi teisę kreiptis į vežėją, tai yra į uždarąją akcinę bendrovę „Vilniaus viešasis transportas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius