Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 30

Konkursą į Vilniaus savivaldybės kontrolieriaus pareigas laimėjo Algirdas Radavičius

Po beveik metų sostinės valdžios dangoraižyje vėl pradės dirbti nuolatinis savivaldybės kontrolierius. Konkursas šioms pareigoms baigėsi, išrinktas laimėtojas, rašo „Vilniaus diena“.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savivaldybės kontrolieriaus pareigas, dienraščio žiniomis, turėtų eiti Algirdas Radavičius. Jis laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą – penktadienį susirinkusi atrankos komisija jį paskelbė nugalėtoju.

Ką A.Radavičius veikė iki šiol, informacijos kol kas nėra.

Konkurso rezultatus dar turės patvirtinti miesto taryba. Savivaldybės administracija konkurso dalyvių pavardžių kol kas neviešina, nes dar nesuėjo terminas, per kurį galima apskųsti konkurso rezultatus.

Savivaldybės paskelbtas konkursas didelio susidomėjimo nesulaukė. Esą iš pradžių norą jame dalyvauti pareiškė penki pretendentai, tačiau į atrankos komisijos posėdį penktadienį atvyko tik du kandidatai – A.Radavičius ir Varėnos rajono vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Renaldas Masteika.

Nuo to laiko, kai mero Artūro Zuoko paraginta savivaldybės taryba iš kontrolieriaus posto pašalino Šarūną Skučą, laikinai Kontrolės ir audito tarnybai vadovavo specialistė Jurgita Levinienė.

S.Skučo pavardė žiniasklaidoje mirgėjo 2010-ųjų rudenį, kai jis pareiškė sulaukęs tuomečio mero Viliaus Navicko spaudimo ir žiniasklaidoje paviešino savo bei mero pokalbį. Tuomet konservatorių partijai priklausantis V.Navickas bandė partijos kolegą atleisti, bet nesėkmingai.

Š.Skučas buvo atleistas pernai birželio pabaigoje. Tačiau vėliau teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad savivaldybės tarybos sprendimas yra neteisėtas ir nepagrįstas. Tąkart į darbą grįžti nespėjęs S. Skučas iš jo tarybos narių sprendimu dėl pravaikštų buvo atleistas dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius