Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14

Konservatoriai ir liberalai kviečia Algirdą Butkevičių pasiaiškinti dėl „Versli Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“ situacijos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Liberalų sąjūdžio (LS) frakcijos kviečia premjerą Algirdą Butkevičių į bendrą abiejų frakcijų posėdį, kurio metu bus aptariama susidariusi situacija dėl agentūrų „Versli Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“ vadovybės keitimo, rašoma konservatorių pranešime spaudai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Versli Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“ atlieka didžiulį darbą gerinant Lietuvos ekonomikos konkurencingumą ir šių dviejų agentūrų vadovai, iš emigracijos į Lietuvą grįžę puikūs specialistai, savo pareigas atlieka gerai. Ne veltui „Versli Lietuva“ kasmetiniuose „Trade Promotion Organizations Network“ apdovanojimuose buvo pripažinta antra geriausiai veikiančia eksporto skatinimo organizacija pasaulyje, o „Financial Time“ padalinio fDiMarkets.com duomenimis, praėjusiais metais Lietuva buvo lyderių penketuke pagal pritrauktas investicijas. Tai yra tiesioginis „Investuok Lietuvoje“ darbo rezultatas.“ – teigia konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius.

Pasak A.Kubiliaus, ūkio ministrės Birutės Vėsaitės atliekami veiksmai, siekiant atleisti gerai dirbančius, kompetentingus minimų dviejų agentūrų vadovus frakcijos nariams ir visuomenei kelia didelį nerimą, o kartu gali pakenkti šiuo metu gerėjančiai verslo aplinkai Lietuvoje.

„Dabartinės valdančiosios koalicijos vadovai prieš rinkimus daug kalbėjo apie tai, kaip kurs naujas darbo vietas. Bet pažvelgus į B.Vėsaitės veiksmus, kuri, atrodo, iki šiol neapsisprendžia, kuriai ministerijai vadovauja, matome priešingą vaizdą. Dėl politinių sumetimų neįtikę vadovai stumiami iš pareigų, tokiu būdu darbo vietų Lietuvoje tikrai nepadaugės“, – pranešime spaudai teigia „Liberalų sąjūdžio“ frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

15min.lt primena, kad A.Butkevičius pirmadienį teigė, jog buvusio „Verslios Lietuvos“ vadovo Pauliaus Lukausko paslaugų atsisakyta, nes jis skyrė daugiau laiko kitiems darbams.

Praėjusią savaitę taip pat skelbta, kad sujungus verslo paramos agentūras „Versli Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“, jos vadove galėtų tapti Violeta Boreikienė. Tuo tarpu Vyriausybės vadovas tikina, kad buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovo žmona socialdemokratė V.Boreikienė netaps verslo paramos agentūros „Versli Lietuva“ direktore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius