Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 14

Konservatoriai ir socialdemokratai kratosi galimo bendradarbiavimo po Seimo rinkimų

Konservatoriai-krikdemai ir socialdemokratai kratosi galimo bendradarbiavimo po Seimo rinkimų, kurie vyks 2016 m. spalio 9 d. Atrodo, daugeliui konservatorių – nė motais patriarcho Vytauto Landsbergio įžvalgos ir patarimai, kad vardan Lietuvos naujajame Seime reikėtų pamąstyti apie bendrą darbą su socialdemokratais.
Algirdas Sysas ir Jurgis Razma
Algirdas Sysas ir Jurgis Razma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tuo metu savo kandidatų vienmandatėse rinkimų apygardose sąrašą jau formuojantys socialdemokratai turi išskirtinių žinių: sąraše nebeliko partijos veterano, kuris Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje rinkimus į Seimą laimėdavo nuo 2000 metų – Broniaus Bradausko.

„Partija jam tikrai jokio ultimatumo nepareiškė. Jis pats atsisakė vienmandatės apygardos, užleisdamas vietą jaunesniems kolegoms“, – portalui LRT.lt ketvirtadienį sakė  Seimo vicepirmininkas, socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas.

A.Sysas juokavo: Juk jaunystė politikoje – rimta liga. Bet, nepaisant to, mes į rinkimų sąrašą įtrauksime kuo daugiau jaunimo.

Kas vietoj B. Bradausko kandidatuos Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje, kol kas neaišku.

Paklaustas, ar bus įsiklausyta į partijos lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus mintį, kad jau pats laikas partijos veteranams užleisti vietą jaunesniems kolegoms, A.Sysas pajuokavo: „Juk jaunystė politikoje – rimta liga. Bet, nepaisant to, mes į rinkimų sąrašą įtrauksime kuo daugiau jaunimo“.

Šiuo metu socialdemokratai savo kandidatus yra numatę 39 vienmandatėse apygardose.

Socdemai derintųsi su LLRA?

Galimą bendradarbiavimą per rinkimus su konservatoriais A.Sysas vertino skeptiškai. Jo įsitikinimu, kur kas protingiau būtų derinti pozicijas su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovais: „Galbūt su jais tarsimės dėl vienmandačių apygardų Vilniuje“.

Vienas įtakingiausių konservatorių, Seimo frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pripažino, kad, sudarant vienmandatininkų sąrašus būsimiems Seimo rinkimams, socialdemokratai yra kur kas rimčiau padirbėję: „Jie stipriai mus lenkia. Po mūsų partijos vadovo rinkimų tik dabar suformavome centrines partijos struktūras, o vienmandatininkų sąrašai geriausiu atveju bus pradėti sudarinėti rudens pradžioje“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Razma
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Razma

Tačiau, nors J.Razma laikomas vienu ištikimiausių konservatorių patriarcho V.Landsbergio sekėjų, šio nuostatą, jog po rinkimų derėtų pagalvoti apie koaliciją su socialdemokratais, jis vertino labai atsargiai: „Šios mintys po mūsų partijos suvažiavimo buvo išplėtotos perdėtai“.

J.Razma teigė manąs, kad konservatorių bendras darbas su socialdemokratais neįmanomas vien dėl to, kad partijų rinkėjai – labai skiriasi.

„Mes oponuojame  dabartinei socialdemokratų lyderio A.Butkevičiaus vyriausybei, manau, liksime oponentais ir ateityje. Dabar esame opozicijoje su liberalais ir, jeigu po rinkimų būsime valdžioje, matome galimybę su jais dirbti toliau“, – tvirtino J. Razma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius