-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

Konservatoriai ketina griežtinti komandiruotes

Valdančiosios Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcija Seime ketina griežtinti vykimą į komandiruotes, siekdama užtikrinti savo narių dalyvavimą Seimo posėdžiuose, teigia frakcijos seniūnas Jurgis Razma.
TS-LKD prezidiumo narys Jurgis Razma
TS-LKD prezidiumo narys Jurgis Razma / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes vakar kalbėjomės, kad viena iš problemų yra dažnokos komandiruotės, ir labai sugriežtinsime vykimą į komandiruotes. Tikrai turės iniciatoriai labai stipriai padirbėti, kad įrodytų, kad komandiruotė yra būtina, ir praktiškai reikės frakcijos sprendimo“, – žurnalistams trečiadienį sakė J.Razma.

Pasak J.Razmos, atsižvelgiant į tai, kad šuo metu pozicijos ir opozicijos balansas Seime yra beveik vienodas, komandiruočių atveju jis „taip pat gali būti išlaikytas“.

Konservatoriai šią savaitę jau ėmė telkti jėgas balsavimams Seime – Vitui Matuzui pirmadienį į Vilnių teko grįžti iš Zoknių, iš kur jis jau ketino išskristi į Afganistaną.

Paklaustas, kaip koalicija elgtųsi, jeigu opozicinės frakcijos nuspręstų vieningai nedalyvauti posėdžiuose, J.Razma sakė manantis, kad valstiečiai–liaudininkai, su kuriais koalicija pasirašė susitarimą dėl politinės paramos, turėtų dalyvauti posėdžiuose, nes esą jie pagal susitarimą yra pasisakę „prieš destrukciją“.

„Toks, sakykime, priėmimo blokavimas demonstratyviai nesiregistruojant yra akivaizdžiausias destrukcijos pasireiškimas, tai tokiu atveju aš esu tikras, kad valstiečiai liaudininkai tikrai registruosis. Jeigu jiems projektas nepatiks, jie balsuos prieš, bet, manau, jie prisidės prie to, kad registracijoje būtų 71 dalyvis. Mūsų plius jų būtų 73“, – sakė J.Razma.

Tikrai turės iniciatoriai labai stipriai padirbėti, kad įrodytų, kad komandiruotė yra būtina, ir praktiškai reikės frakcijos sprendimo.

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žurnalistams sakė, kad palikti Seimo posėdžių salės balsuojant ar nesiregistruoti jo partijos nariai neketina, nes dalyvauti balsavime esą yra pareiga rinkėjams.

„Jokios destrukcijos, kad suvaidintume prieš visuomenę, mes nedarysime ir niekada nedarėme“, – tvirtino valstiečių liaudininkų vadovas.

J.Razma sakė manantis, kad jei opozicija žengtų tokį žingsnį, atsirastų dalyvaujančiųjų posėdžiuose narių ir kitose frakcijose.

„Nemanau, kad visi opozicine tapusios Krikščionių partijos frakcijos nariai yra griežti opozicionieriai. Žmonės dar mąsto, kaip elgtis, ir su jais galima kalbėtis. Ir kitose frakcijose galima rasti racionalių atsakų tokiais atvejais“, – tvirtino TS–LKD frakcijos seniūnas.

Antradienį Vidmantui Žiemeliui iš valdančiosios TS–LKD frakcijos perėjus į opozicinę Krikščionių partijos frakciją, keturių partijų koalicija Seime nebeturi formalios daugumos. Be V.Žiemelio valdantieji turi 70 balsų iš 141.

Paramą valdantiesiems yra pažadėjusi 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga. Tačiau jie savo balsus yra pažadėję tik balsuojant dėl nepasitikėjimo Vyriausybe ir nepagrįstų interpeliacijų ministrams.

Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga.

Trys opozicinės partijos – Socialdemokratų, Darbo bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – parengė bendrą alternatyvią Vyriausybės programą ir sako buriantys naują daugumą parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius