Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 26

Konservatoriai: Lietuvos radijo ir televizijos komisiją bandoma politizuoti

Trečiadienį jungtiniame Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros bei Informacinės visuomenės plėtros komitetų posėdyje numatoma rinkti Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) komisijos pirmininką ir pavaduotoją. Kaip rašoma išplatintame pranešime spaudai, Komitetų narius pasiekė žinios, kad valdančioji dauguma iš anksto numatė komisijos pirmininku išrinkti darbiečių deleguotą Edmundą Vaitiekūną, o pavaduotoju – socialdemokratą Joną Korenką.
Valentinas Stundys
Valentinas Stundys / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Tokia iš anksto numatyta komisijos vadovybės dėlionė atsiduoda politinių postų dalybomis. Tuo tarpu kai Lietuvos radijo ir televizijos komisija yra labai reikšminga valstybinė struktūra, formuojanti visą šalies audiovizualinę politiką ir netgi susijusi su valstybės saugumo pagrindais. Rinkti komisijos vadovybę turėtų būti leista komisijos nariams, atsižvelgiant į kandidatų dalykines ir profesines savybes, o ne imituoti demokratiją iš esmės pažeidžiant esminius jos principus“, – teigia Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys Valentinas Stundys.

Komisija turi būti nepriklausoma, taip pat ir nuo politinių partijų įtakos. Pasak parlamentaro, to sunku bus pasiekti, kai komisijos vadovai – valdančiosios koalicijos partijų atstovai. Anot konservatorių, jei vadovus slaptu balsavimu pasiūlytų komisijos nariai, tai užtikrintų kur kas didesnį komisijos nepriklausomumą.

LRT komisijos vadovai bus etatiniai darbuotojai, o komisijos nariai dirba visuomeniniais pagrindais, taigi komisijos vadovų vaidmuo yra ypač reikšmingas.

Kovo 21 d. Seimas į LRT komisiją paskyrė tris naujus narius, tarp kurių jau minėti asmenys: J.Korenka ir E.Vaitekūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius