Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 16

Konservatoriai nedalyvaus Vilniaus tarybos posėdyje dėl trijų tautinių mažumų mokyklų statuso

Liberalų sąjūdžio (LRLS) koalicijos partneriai Vilniaus miesto taryboje konservatoriai pareiškė nedalyvausiantys trečiadienį vyksiančiame sostinės tarybos posėdyje, kur bus sprendžiama dėl trijų tautinių mažumų mokyklų statuso keitimo.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išplatintame pareiškime konservatoriai nurodė protestuojantys prieš „antrame iš eilės tarybos posėdyje mero Remigijaus Šimašiaus kuriamą farsą“ ir todėl „tikslingai nedalyvaus vyksiančiame miesto tarybos posėdyje“.

Klausimą dėl ilgosios gimnazijos statuso suteikimo Aleksandro Puškino, Adomo Mickevičiaus ir Simono Konarskio mokykloms Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai boikotavo ir ankstesniame sostinės tarybos posėdyje.

„Jau kurį laiką stebina LRLS ir mero Remigijaus Šimašiaus elgesys, kai svarbius ir miestui brangiai kainuojančius sprendimus bandoma ypatingos skubos tvarka priimti su Tomaševskio frakcijos balsais Vilniaus miesto taryboje. Panašu, kad politinės prekybos objektu tapo sostinės švietimo klausimai, liberalams staiga parodant netikėtą malonę pustuščių mokyklų išlaikymui“, – pranešime sakė Vilniaus vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas, turėdamas omenyje Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos frakciją.

Ilgųjų gimnazijų statusas leistų minėtoms mokyklos turėti visas 1–12 klases, tai reikšmingai padidintų mokinių skaičių jose. Varšuvos pareigūnai įvairių lygių susitikimuose ragina Lietuvos valdžią rūpintis lenkiškų mokyklų išsaugojimu.

LRT televizija praėjusią savaitę skelbė, kad apie A.Puškino bei A.Mickevičiaus mokyklas pastaruoju metu su Vilniaus savivaldybės vadovais kalbėjosi užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pritaria, kad šių mokyklų statusas būtų pakeistas. Pasak politiko, sprendimams jas reorganizuoti nepasiruošta, taip pat yra „nepalankus tarptautinis kontekstas“, būtų pažeisti teisėti kai kurių moksleivių interesai.

Jei Vilniaus politikai klausimams pritars, sprendimą dėl mokyklų akreditacijos dar turės priimti Švietimo ir mokslo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius