Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 17

Konservatoriai planuoja patvirtinti atvirų rinkimų tvarką

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) tarybos posėdyje šeštadienį Kretingos rajone planuoja patvirtinti atvirų rinkimų tvarką – partijos kandidatus į merus galėtų rinkti ne tik skyrių nariai, bet ir žmonės iš šalies.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tvirtinsime kandidatų atrankos į mero poziciją tvarką. Mano pasiūlyta tvarka, kad nuo šiol kandidatai į merus būtų tvirtinami atviruose rinkimuose, tai yra, kad juos rinktų ne tik partijos nariai, bet ir žmonės, esantys šalia partijos, besidomintys partijos veikla“, – BNS sakė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Pasak jo, taip pat būtų nustatyti tam tikri saugikliai, kad konkurentai nepaveiktų kandidato rinkimų rezultatų – norintieji dalyvauti renkant konservatorių atstovą turėtų registruotis iš anksto, balsuoti negalėtų kitų partijų nariai.

„Tam tikra apsauga būtų, kad kitos partijos nedarytų įtakos rinkimams, vis dėlto aš noriu, kad mūsų rinkimuose dalyvautų kuo didesnis būrys žmonių, kuriems rūpi, kur eina Tėvynės sąjunga“, – sakė G.Landsbergis.

Partijos pranešime nurodoma, kad tarybos darbotvarkėje daugiausiai laiko bus skirta diskusijai dėl naujos visuotinių pirminių rinkimų tvarkos. Dviejų dienų tarybos posėdyje taip pat bus aptariamos politinės aktualijos, rengiamos Politikos komiteto diskusijos.

Opozicinė TS-LKD turi antrą pagal dydį 31 nario frakciją Seime. Konservatoriai antri ir pagal populiarumą visuomenėje, už juos savo balsą atiduotų 15 proc. rinkimuose dalyvauti ketinančių gyventojų, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu gegužę rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta reprezentatyvi apklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius