-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 29

Konservatoriai prašo atidėti balsavimą dėl VTEK vadovo skyrimo

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Seimo prašo atidėti antradienį vyksiantį balsavimą dėl nuolatinio Vyriausiosios tarnybos etikos komisijos (VTEK) vadovo skyrimo, nes VTEK nepradėjo tyrimo dėl premjero Sauliaus Skvernelio nedeklaruotų žmonos Silvijos „Swedbank“ turimų akcijų. Apie tai antradienį pranešė 15min.
Edmundas Sakalauskas
Edmundas Sakalauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak parlamentarų, reikia papildomo laiko VTEK posėdžio protokolui, kuriame atsisakoma pradėti tyrimą dėl nedeklaruotų premjero žmonos akcijų, ir atskirų komisijos narių balsavimo rezultatų bei balsavimo argumentacijai gauti.

Frakcija į posėdį dar kartą tikina ketinanti kviesti kandidatą į nuolatinius VTEK pirmininkus Edmundą Sakalauską, kad išklausytų jo argumentus dėl šios situacijos.

„Iki šiol matėme gana principingą VTEK laikyseną nagrinėjant nedeklaravimo atvejus, pavyzdžiui, dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pažeistų viešųjų ir privačių interesų, kai jis „pamiršo“ deklaruoti artimųjų turtą. Tačiau šiuo atveju labiausiai nustebino tai, kad komisija net nesiėmė nagrinėti klausimo dėl premjero S.Skvernelio viešų ir privačių interesų pažeidimo, o komisija atsisakė pateikti posėdžio protokolą ir komisijos narių balsavimo rezultatus. Būtent šiuos dokumentus mes komisijos prašysime pateikti“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

S.Skvernelis iki šiol yra deklaravęs, kad jo žmona S.Skvernelė dirba banke „Swedbank“, tačiau nenurodė, kad jai buvo suteikta ir šio banko akcijų. Apie nedeklaruotas akcijas žurnalistams pranešus VTEK, ši nutarė tyrimo nepradėti.

Dėl E.Sakalausko skyrimo VTEK pirmininku antradienį balsuos Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius