Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 24

Konservatoriai prašo pateikti VRK išlaidų biudžetą 2018 metams

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma frakcijos vardu kreipėsi į Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkę Laurą Matjošaitytę, prašydamas pateikti komisijos 2018 m. išlaidų sąmatą, taip pat Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą, kuriuo remiantis dokumentas patvirtintas ir išsiųstas Finansų ministerijai.
Seimo posėdis
Seimo posėdis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Vyriausioji rinkimų komisija – institucija, organizuojant rinkimus ir prižiūrinti jų eigą. Ši institucija atsakinga už precizišką įstatymų laikymąsi ir demokratijos užtikrinimą Lietuvoje. Tad natūralu, kad to paties tikimės ir iš VRK pirmininkės, todėl prašome pateikti, kokiais tikslais naudojamos institucijai skiriamos valstybės lėšos ir ar laikomasi įstatymų tvirtinant VRK biudžetą“, – kreipimosi priežastis paaiškino Seimo narys.

VRK įstatymo 13 straipsnis numato, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas teikia Vyriausiajai rinkimų komisijai tvirtinti jos išlaidų sąmatą, rinkimų, referendumo išlaidų sąmatas, Vyriausiosios rinkimų komisijos sekretoriato struktūrą ir etatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius