-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 15

Konservatoriai šokiruoti: sieks iš Kęstučio Pūko atimti ginklą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija po viešai iškilusių faktų, jog Seimo narys K.Pūkas į Seimą įsinešė ginklą, inicijuoja kreipimąsi dėl ginklo atėmimo ir ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Konservatoriai kreipsis į generalinį prokurorą ir Lietuvos policijos generalinį komisarą.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į prokurorą bus kreipiamasi dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, o Lietuvos policijos generalinį komisaro bus prašoma panaikinti leidimą K.Pūkui naudoti ginklus.

„Jau rytoj, ketvirtadienį, generalinį prokurorą pasieks kreipimasis, kuriuo prašysime pradėti naują ikiteisminį tyrimą dėl K. Pūko neteisėtai į Seimą įsinešto kovinio šaunamojo ginklo. Tai padaręs Seimo narys ne tik sukėlė grėsmę aplinkiniams, bet ir pažeidė įstatymą, Seimo valdybos nustatytą tvarką. Tai reikalauja prokuratūros dėmesio ir principingo tyrimo“, – pranešime teigia kreipimąsi į atsakingas institucijas ruošianti Seimo narė Monika Navickienė.

Ji vertina, kad K.Pūkas pažeidė Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą, nes ginklą laikė ne tam skirtoje vietoje ir galimai suteikdavo jį tretiesiems asmenims.

VIDEO: K.Pūkas apie laukiančią apkaltą: „Ko jūs dabar jaudinatės dėl manęs? Džiaukitės“

„Todėl policijos prašysime kuo skubiau nutraukti K.Pūkui išduotus leidimus laikyti ir naudoti ginklus, reikalausime šiuos ginklus konfiskuoti taip užtikrinant, kad dėl netinkamo ginklų naudojimo nekiltų grėsmės ne tik kolegoms Seime, bet ir visai visuomenei. Šis žmogus tiesiog elementariai nesuvokia, ką daro, todėl yra ypač pavojingas visuomenei“, – teigia M.Navickienė.

K.Pūkas 15min pats patvirtino, kad nešiojasi ginklą.

Ingrida Šimonytė papildė, kad K.Pūkui galioja tik jo paties susigalvotos taisyklės.

„Šiam vis dar Seimo nariui, atrodo, negalioja jokios taisyklės – nei rašytinės, nei etikos. Įsinešti ginklą vien todėl, kad „niekas netikrina“ demonstruoja tai, ką jau matėme nederamo elgesio su potencialiomis darbuotojomis atveju – kad ponui Pūkui galioja tik jo paties susigalvota tikrovės versija. Moterims nieko nenutiko, nes gi „net neprilietė“, tai ir ginklą gali nešioti, „nes dar nieko nenušovė“, – K.Pūko elgesį komentuoja I.Šimonytė.

K.Pūkas 15min pats patvirtino, kad nešiojasi ginklą. „Aš nemanau, kad tik vienas Seimo narys turi ginklą, o jei domina, tai galite pasitikrinti tokią informaciją. Aš esu žmogus, kuris turi teisę nešioti ginklą, ir aš jį galiu nešiotis su savim, kur nėra įstatymu uždrausta. Tokia tvarka yra, jo palikti negali, niekam perduoti negali, tai vat kabo prie diržo ir turiu. Jūs pažeidžiat įstatymą klausinėdami, kur mano ginklas yra, jūs neturite tokios teisės, aš pranešiu policijai, kad domėjotės mano ginklu“, – teigė K.Pūkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius