-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

Konservatoriai su opozicijos lyderiu susikirto dėl išlaidų biurams

Seimo opozicijos lyderiui „tvarkiečiui“ Valentinui Mazuroniui kreipusis į Generalinę prokuratūrą dėl penkių konservatorių išlaidų biurams, šie jo elgesį skundžia Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmoji į Generalinę prokuratūrą šią savaitę kreipėsi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, prašydama ištirti, ar Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nario Remigijaus Ačo parlamentinei veiklai skirtos valstybės biudžeto lėšos, atitekusios biuro nuomai, nebuvo pasisavintos.

Tam ji turėjo pagrindą – Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra priėmusi sprendimą, kuriuo pripažino R.Ačą dėl biuro nuomos nusižengus Viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymui. R.Ačas biurą nuomojo iš svainio, tačiau aiškinosi nežinojęs, jog jis yra įtrauktas į artimų giminių sąrašą. Be to, įtarimų sukėlė didelė „tvarkiečio“ mokėta suma už biuro nuomą Raseiniuose. Tam jis išleisdavo visus parlamentinei veiklai skirtus pinigus.

Generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui paskelbus, kad domėsis R.Ačo išlaidomis, V.Mazuronis ketvirtadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti, ar tinkamai parlamentinei veiklai skirtas lėšas naudojo konservatoriai Rasa Juknevičienė, Jonas Šimėnas, Julius Dautartas, Liudvikas Sabutis ir Egidijus Vareikis.

„Aš prašau, kad generalinis prokuroras ištirtų pateiktus faktus ir išsiaiškintų, ar šių Seimo narių parlamentinei veiklai skirtos valstybės biudžeto lėšos nebuvo pasisavintos ar kitaip neteisėtai panaudotos. Kviečiu prokurorą būti vienodai teisingu visiems“, – pranešime spaudai cituojamas V.Mazuronis.

V.Mazuronis BNS patvirtino neturintys žinių, kurios keltų abejonių dėl šių parlamentarų biurų nuomos skaidrumo. Jis tikino norintis, kad „prokuratūra patikrintų ir kitus“ ir sakė kelis parlamentarus pasirinkęs atsitiktinai. „Neabejotinai, tik sutapimas“, – į klausimą, kodėl visi parlamentarai pasirinkti iš Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos, sakė V.Mazuronis.

Tokiu opozicijos lyderio elgesiu pasipiktino „apskųstieji“ konservatoriai, teigdami, jog V.Mazuronis į prokurorus kreipėsi neturėdamas jokių įtarimų ar konkrečių pažeidimų faktų. Todėl ji Etikos ir procedūrų komisijai siūlo svarstyti V.Mazuronio elgesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius