-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

Konservatoriai teigia norintys pirmalaikių rinkimų, bet pirmiausia nori išgirsti S.Skvernelį

Trečiadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas nusprendė, kad vertėtų pradėti galvoti apie pirmalaikių rinkimų galimybę. Tačiau pirmiau, anot partijos atstovės Monikos Navickienės, konservatoriai tikisi išgirsti premjero Sauliaus Skvernelio atsakymus į klausimus, susijusius su asfaltuojama gatve.
Monika Navickienė
Monika Navickienė (kairėje) / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turint omenyje tai, kad Lietuvoje yra didžiulis skaidrios, patikimos politikos poreikis matome, kad, deja, ši Vyriausybė ir valdžia negali tokio poreikio atliepti (...) Tauta yra susipriešinusi, lūkesčiai nebėra atitinkami, standartas yra nuleistas taip žemai, kad reikalinga visos Vyriausybės atsakomybė, premjero atsakomybė lygiai taip pat. Vienas iš scenarijų galimų yra svarstyti išankstinių rinkimų galimybę“, – po trečiadienio vakarą Seime įvykusio partijos prezidiumo posėdžio kalbėjo parlamentarė Monika Navickienė.

Pagal Konstituciją pirmalaikiai rinkimai galimi, jei tam pritaria ne mažiau kaip 85 parlamentarai. Juos gali paskelbti ir prezidentas. Dabartiniu atveju – jei tą siūlytų Vyriausybė Seimui pareiškus tiesioginį nepasitikėjimą Vyriausybe.

Paklausta, kiek tai realu, M.Navickienė teigė, kad dabar svarbu sulaukti premjero Sauliaus Skvernelio komentarų apie situaciją dėl kelio.

„Jo pozicijos laukiame. Ir manome, kad po premjero komentaro kaip jis vertina apskritai visą šitą, aš pavadinčiau, Vyriausybės krizę, turėtume daryti sekančius žingsnius“, – kalbėjo ji.

Parlamentarė Aušrinė Armonaitė trečiadienį pareiškė, kad J.Narkevičius arba turi trauktis, arba jam bus surengta interpeliacija.

Paklausta, ar konservatoriai palaiko interpeliacijos idėją, M.Navickienė sakė, kad ministras J.Narkevičius jau turėjo būti vakar diena.

„Čia jau interpeliacija, turbūt, nepadėtų, – svarstė ji. – Ko mes galime paklausti ministro? Kiek jis žuvies per savo žūkles pagauna? (...) Ministras jau turi būti atsistatydinęs ir mes manome, kad tam jokių interpeliacijų nebereikia.“

Ministras trečiadienį pareiškė, kad jis neatsistatydins.

Apie tai paklausta konservatorių atstovė aiškino, kad tai Vyriausybės atsakomybės klausimas, o ne pavienio ministro.

M.Navickienės teigimu, prezidiumas priėmė nutarimą, kuriame teigiama, jog atsakomybė turi būti platesnė, ją turi prisiimti visa Vyriausybė, premjeras S.Skvernelis – taip pat, bei svarstyti priešlaikinių rinkimų galimybę ir scenarijų.

S.Skverneliui reikės aiškintis dėl remontuojamo kelio

Antradienį publikuotas 15min tyrimas skelbia, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma teko premjero S.Skvernelio gyvenamai gatvei asfaltuoti. S.Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė.

Vilniaus rajono savivaldybė pripažino, kad gatvę nusprendė remontuoti ir dėl to, kad to paprašė premjerą saugantis Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

Sprendimą dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų perskirstymo Vyriausybė priėmė spalio 30 dieną. Vyriausybės posėdžiui pirmininkavo premjeras – nuo klausimo, susijusio ir su papildomu finansavimu Vilniaus rajono keliams, S.Skvernelis nenusišalino.

Susisiekimo ministerijos parengto dokumento metaduomenys rodo, kad jis sukurtas prieš penketą dienų iki ministrų kabineto balsavimo, spalio 25 dieną. Sutapimas ar ne, bet tą pačią dieną, spalio 25-ąją, posėdžiavusi Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė Vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, taisymo ir priežiūros darbų objektų sąrašui – jame atsirado Upės gatvės atkarpa, einanti per Pasienių bei Smiglių kaimus.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai Jolanta Gulbinovič 15min patvirtino, kad Upės gatvė tvarkoma iš papildomai Vyriausybės skirtų lėšų, jos kapitalinis remontas atsieis beveik visą papildomai skirtą sumą – 299 973 eurus. Pasak J.Gulbinovič, spalio 22 dieną savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją, prašydama papildomų lėšų rajono keliams, o Vyriausybei sutikus skirti dalį prašytų lėšų, šiuo metu yra pradėti maždaug 1,5 kilometro Upės gatvės atkarpos kapitalinio remonto darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius