-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 12 /17:24

Konservatoriai teismo prašo atimti „darbiečiams“ skirtą dotaciją

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija įteikė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kuriame prašo panaikinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą skirti Darbo partijai 1 mln. 771 tūkst. Lt dotaciją.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Aurimo Šrubėno nuotr.

„Vienas iš svarbiausių kriterijų, kurį turi atitikti partija, norinti gauti valstybės biudžeto asignavimus savo veiklai finansuoti, yra 3 procentų visų rinkėjų balsų surinkimas rinkimuose, pagal kurių rezultatus paskirstomi šie valstybės biudžeto asignavimai“, – teigia konservatoriai.

Jie teigia, kad pernai Seimo rinkimuose dalyvavo Darbo partija, o ne su kita partija susijungusi politinė jėga – Darbo partija (leiboristai).

TS-LKD priminė, kad liepą juodosios buhalterijos bylą nagrinėjęs teismas bylą Darbo partijos atžvilgiu nutraukė dėl to, kad susikūrė naujas politinis darinys.

„Nors šis nuosprendis apskųstas apeliacine tvarka, tačiau teismas iškėlė abejonę, ar viešojoje teisėje galimas teisių perėmimas. Vadinasi, nėra jokios logikos vienu sprendimu atleisti Darbo partiją (leiboristus) nuo baudžiamosios atsakomybės už Darbo partijai pareikštus įtarimus padarius nusikalstamas veikas, tačiau tuo pat metu skirti Darbo partijai (leiboristams) biudžeto dotaciją, kuri priklausytų Darbo partijai, jeigu ji nebūtų reorganizuota“, – teigiama konservatorių pranešime.

Ar konservatoriai savo prašyme atimti iš mūsų dotaciją pažymėjo, kad ir jie pasirengę sugrąžinti dotaciją, kurią jie gavo susijungę ir sukūrę naujus politinius darinius, – atkirto V.Gapšys.

„Taigi kai teismas nusprendė, kad Darbo partija (leiboristai) nėra Darbo partijos atsakomybės perėmėja, iškyla klausimas, ar ji yra ir teisių į lėšas perėmėja“, – pranešime cituojamas TS-LKD partijos pirmininkas Andrius Kubilius.

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys 15min.lt priminė, kad konservatorių partija savo istorijoje taip pat turėjo susijungimų.

„Norėčiau paklausti, ar konservatoriai savo prašyme atimti iš mūsų dotaciją pažymėjo, kad ir jie pasirengę sugrąžinti dotaciją, kurią jie gavo susijungę ir sukūrę naujus politinius darinius. Ar jie tik iš kažkurių atskirų partijų siūlo atimti?

Kitos partijos irgi jungėsi ir lygiai taip pat nedalyvavo rinkimuose. Jeigu jie nori atimti iš visų tokių, mes turėsime labai įdomų teisinį ginčą, bet kažkam gali tekti grąžinti pinigus“, – sakė V.Gapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius