-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 22

Konservatorių draugystės neišsižadėję Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai Lazdijuose už akių pašalinti iš partijos gretų

Lazdijuose Valstiečių ir žaliųjų sąjungos skyriaus vadas, šios partijos frakcijos pirmininkas Lazdijų rajono savivaldybės taryboje Benius Rūtelionis penkis ilgamečius partijos bendraminčius, nepaklususius jo užmačioms trauktis iš konservatorių glėbio valdančiojoje Lazdijų rajono savivaldybės tarybos koalicijoje, pašalino iš partijos.
Iš kairės: S.Saladinskas, J.Vabuolas, V.Žička, stovi B.Rūtelionis
Iš kairės: S.Saladinskas, J.Vabuolas, V.Žička, stovi B.Rūtelionis / Vilmos Danauskienės nuotr.

Tarp pašalintųjų – ir abu partijos skyriaus pirmininko pavaduotojai, taip pat – du Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariai. Visas penketukas priklauso partijos skyriaus valdybai.

Vieni partijos skyriaus įkūrėjų iš partijos buvo pašalinti už akių – į susirinkimą jų niekas nekvietė.

Vieni partijos skyriaus įkūrėjų iš partijos buvo pašalinti už akių – į susirinkimą jų niekas nekvietė.

Tokį sprendimą – pašalinti nepaklusniuosius iš partijos – pasak B.Rūtelionio, dar praėjusią savaitę priėmė visuotinis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus narių ataskaitinis – rinkiminis susirinkimas.

„Susirinkom, nubalsavom ir pašalinom. Jei jie nepritaria partijos priimtiems sprendimams, reiškia, veikia prieš partijos valią. O tokiems pas mus – ne vieta“, – „15min“ sakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus pirmininkas B.Rūtelionis.

Tačiau apie tai, kad buvo išmesti iš partijos tarsi musės iš barščių sriubos, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariai Stasys Saladinskas ir Juozas Vabuolas, Lazdijų rajono mero patarėjas Rytis Raladinskas, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus valdybos nariai Gintautas Juškys ir Pranciškus Kundrotas sužinojo iš žurnalistų.

S.Saladinskas šiuo metu vieši Briuselyje. Kalbinti J.Vabuolas ir G.Juškys teigia nieko nežinantys ne tik apie jų pašalinimą iš partijos, bet ir apie vykusį susirinkimą, kuriame toks sprendimas buvo priimtas.

„Jei tai tiesa (pašalinimas iš partijos – aut. ), tai palauksime to sprendimo oficialaus patvirtinimo. Gi negali mūsų taip už akių ne tik nuteisti, bet ir sušaudyti“, – sako vienas pirmųjų „valstiečių“ partijos kūrėjų Lazdijų rajone J.Vabuolas.

Juristu dirbantis politikas teigia, jog aiškinsis, ar susirinkimas buvęs teisėtas, mat turįs žinių, jog jame nebuvo kvorumo.

Juristu dirbantis politikas teigia, jog aiškinsis, ar susirinkimas buvęs teisėtas, mat turįs žinių, jog jame nebuvo kvorumo.

Trintis tarp partijos skyriaus pirmininko B.Rūtelionio ir pašalintųjų kolegų kilo prieš porą savaičių, kai B.Rūtelionis Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdžio pabaigoje perskaitė pareiškimą, jog ši politinė jėga traukiasi iš valdančiosios Lazdijų rajono savivaldybės tarybos koalicijos.

Tuomet du iš keturių šios frakcijos narių – S.Saladinskas ir J.Vabuolas – B.Rūtelioniui papriekaištavo, kas ir kada tokį sprendimą trauktis priėmė – esą, jie nieko nesvarstė ir tam nepritariantys.

B.Rūtelionį partijoje dėl išėjimo iš koalicijos palaikė jų atstovas Lazdijų rajono savivaldybės taryboje Valdas Žička.

„Objasniaju dlia osobienno tupych (aiškinu visiškiems kvailiams – rus.)“, – tuomet viešai keliasdešimties žmonių akivaizdoje rėžė B.Rūtelionis.

Konservatoriai žada dėl tokio savivaldybės tarybos nario viešo elgesio kreiptis į Etikos komisiją.

Tuo tarpu išmestieji iš partijos valstiečiai/žalieji atsistatyti savo narystę partijoje grasina teismuose. R.Saladinskas svarsto galimybę susigrąžinti ir Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nario mandatą, taip atimdamas galimybę vienam iš šios partijos atstovų savivaldybės taryboje – kartu su B.Rūtelioniu iš valdančiosios koalicijos pasitraukusiam V. Žičkai – išlaikyti savivaldybės tarybos nario mandatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius