-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 20

Andrius Kubilius siūlo konservatoriams prezidento rinkimuose remti Dalią Grybauskaitę

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Andrius Kubilius siūlys partijai prezidento rinkimuose renti Dalios Grybauskaitės kandidatūrą. Kol kas pati D.Grybauskaitė nėra užtikrinusi, kad rinkimuose tikrai dalyvaus.
Andrius Kubilius ir Dalia Grybauskaitė
Andrius Kubilius ir Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Lietuvai ir toliau reikia tokios prezidentės kaip Dalia Grybauskaitė. Ji yra nepriklausoma ir rinkimus drąsiai gali laimėti ir be mūsų paramos, bet mums patiems ir daugeliui Lietuvos piliečių reikia, kad prezidento pareigas dar vieną kadenciją eitų D.Grybauskaitė. Ir dėl tokios savo pozicijos nesijaučiu, kad mes esame silpnesni už tas partijas, kurios kelia savo kandidatus ir nelaimi rinkimų“, – pirmadienį spaudos konferencijoje teigė A.Kubilius.

Be to, A.Kubilius pareiškė esą prezidento  rinkimuose iš esmės rungsis dvi politikos kryptys – atsakingos valstybinės, intelektualios politikos kryptis ir populistinė, radikali, beplintančios gražulizacijos, valstybę griaunanti kryptis.

Mums patiems ir daugeliui Lietuvos piliečių reikia, kad prezidento pareigas dar vieną kadenciją eitų D.Grybauskaitė, – teigia A.Kubilius.

„Mes nuosekliai laikomės nuostatos, kad Lietuvoje prezidento rinkimai yra labai svarbūs ne politinės intrigos požiūriu, o tuo, kad jie turi Lietuvai duoti tinkamą, stiprų prezidentą. Intrigų esame prisižiūrėję, kai rinkimus laimėjo Rolandas Paksas. Todėl nuo pat 1998 metų mes laikomės nuoseklios pozicijos, kad mes, kaip partija, turime rūpintis, jog Lietuva turėtų stiprų prezidentą, kuris dažniausiai ir laimi, o socialdemokratai rūpinasi savo partiniu kandidatu, kuris niekada nelaimi“, – sakė opozicijos lyderis.

A. Kubilius taip pat teigė siūlysiantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų  frakcijai nepritarti Konstitucijos pataisoms, kurias teikia valdantieji, ir kurios atvertų kelią R.Paksui dalyvauti prezidento rinkimuose.

Sprendimą dėl partijos pozicijos per prezidento rinkimus šeštadienį tvirtins TS-LKD taryba.

Kol kas D.Grybauskaitei paramą yra pareiškęs Liberalų sąjūdis.

Socialdemokratai į kandidatu į prezidentu kelia europarlamentarą Zigmantą Balčytį, Darbo partija – parlamentarą Artūrą Paulauską.

Taip pat rinkimuose ketina dalyvauti Vilniaus meras, judėjimo „Taip“ vadovas Artūras Zuokas ir buvęs D.Grybauskaitė patarėjas, Seimo narys, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatu prezidento rinkimuose kelia Ignalinos rajono mero Bronio Ropės kandidatūrą.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius