Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 29

Konservatorių lyderis G.Landsbergis paskelbė nedalyvausiantis prezidento rinkimuose

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paskelbė nedalyvausiantis prezidento rinkimuose.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Politika yra komandinis sportas, daugiausia jis man primena estafetę, ir suprasdamas, kad šis mano politinis etapas kaip partijos pirmininko eina į pabaigą, būtų sąžininga pasakyti, kad aš neketinu dalyvauti prezidento rinkimuose“, – penktadienį Lietuvos radijui sakė G.Landsbergis.

Pasak politiko, jis perduoda „estafetę ar tą politinį fakelą tam, kuris galėtų jį nunešti ir į prezidento rinkimus, ir į kitas politines kovas, kurios laukia“.

G.Landsbergis pirmasis iš dažniausiai partijos skyrių pasiūlytų kandidatų paskelbė savo sprendimą. Politikai apsispręsti turi iki kitos savaitės trečiadienio vakaro.

TS-LKD skyriai kandidatuoti į prezidentus daugiausia siūlė premjerei Ingridai Šimonytei, partijos pirmininkui, užsienio reikalų ministrui G. Landsbergiui bei pirmininko pavaduotojai, socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Taip pat daugiau nei pusė partijos skyrių kandidatuoti prezidento rinkimuose pasiūlė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

Partijos duomenimis, I. Šimonytės kandidatūra pasiūlyta 66 kartus, G. Landsbergio – 64, M. Navickienės – 62, L. Kasčiūno – 54, A. Anušausko – 42, P. Saudargo – 41 kartą.

Šių metų lapkričio 11 ir 12 dienomis TS-LKD organizuos atvirus pirminius kandidatų į prezidento rinkimus ir Europos Parlamento sąrašo reitingavimą. Juose galės balsuoti partijos nariai ir jos rėmėjai.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius