Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 12

Konservatorių politikos komitetas užstojo Gintarą Songailą

Europarlamentaro Vytauto Landsbergio vadovaujamas Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų politikos komitetas užstojo iš konservatorių gretų išmestą Gintarą Songailą, rašo „Lietuvos rytas“.
Gintaras Songaila.
Gintaras Songaila. / Sauliaus Žiūros nuotr.

Šis komitetas nesutinka tiek su G.Songailą išmetusiu priežiūros komitetu, tiek su šį sprendimą laiminusia partijos vadovybe.

V.Landsbergio vadovaujamas komitetas kreipėsi į partijos tarybą, kad ši apsvarstytų, ar G.Songaila iš partijos buvo pašalintas pagrįstai. Taip pat taryba turėtų pati kreiptis į partijos etikos sargus, kad jie dar kartą apsvarstytų šį klausimą. Be to, politikos komitetas rengia partijos įstatų pataisas, kurios gerokai apribotų partijos etikos sargų galias ir statusą.

Prieš kelias dienas dauguma posėdžiavusio politikos komiteto narių, pasak dienraščio, aštriai kritikavo partijos vadovybę ir priežiūros komitetą.

Buvo aiškinama, kad bausmė G.Songailai per griežta, neaišku, ar jis tikrai padarė žalos partijai, priešindamasis dešiniųjų užmojams sudaryti koaliciją Vilniuje su lenkų ir rusų tautinių mažumų bloku.

Be to, buvo abejojama, ar priežiūros komitetas pats nepažeidė partijos įstatų. Mat vienas etikos sargų Vidas Urbonavičius nedalyvavo balsavime dėl G.Songailos likimo.

Politikos komiteto nariai taip pat, „Lietuvos ryto“ teigimu, piktinosi, kad etikos sargų balsavime dalyvavo buvęs sostinės meras Raimundas Alekna – esą jis buvo asmeniškai suinteresuotas ir turėjo nusišalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius