Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 16

Konservatorių populiarumas auga, „valstiečiai“ per metus prarado pusę savo rinkėjų

Partijų reitingai stabilizavosi – pirmąją poziciją užima opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), antri išlieka „valstiečiai“, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pažymi „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys, konservatorių reitingas po nedaug, bet nuosekliai kyla, stabilizavosi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) populiarumas, bet per metus ši partija išbarstė pusę savo elektorato.

„Keli mėnesiai pirmoje vietoje – Tėvynės sąjunga, jos reitingas nuolatos kyla, nedaug, per mėnesį po procentą ar dalį, bet kiekvieną mėnesį vyko augimas ir pasiekė aukštą lygį – 16 proc. nuo visų gyventojų ir 27–28 proc. nuo visų balsuojančių, tai yra labai daug“, – BNS apklausos rezultatus komentavo V.Gaidys.

Apklausos duomenimis, už pirmojoje vietoje pagal populiarumą esančią TS-LKD balsuotų 16,3 proc. respondentų (15,4 proc. lapkritį), už LVŽS – 13,4 proc. (12,1 proc. lapkritį), už socialdemokratus – 8,1 proc.(7,9 proc. lapkritį).

„Antroje vietoje esanti Valstiečių ir žaliųjų sąjunga per metus prarado pusę savo elektorato, bet jie išlieka antrąja partija, šiuo metu jau nemažai atsilieka nuo Tėvynės sąjungos, nors kritimas šiuo metu stabilizavosi. Trečioje vietoje – socialdemokratų partija, maždaug 8 proc. nuo visų gyventojų ir 14 proc. nuo balsuojančių“, – tyrimo rezultatus pristatė „Vilmorus“ vadovas.

Ketvirtojoje vietoje išlieka partija „Tvarka ir teisingumas“, už ją balsuotų 5,6 proc. respondentų (6,4 proc. lapkritį), o Liberalų sąjūdis ir Centro partija surinktų 4,1 proc. balsų (4 proc. ir 3,6 proc. lapkritį).

Respondentų, kurie nėra apsisprendę, už ką balsuoti, yra 22,1 procento (23,9 proc. lapkritį).

Visuomenės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko gruodžio 1–10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius